vreau sa cumpar si sa includ in apartamentul meu un oficiu existent ca spatiu comun. vecinii mei de scara sunt toti de acord dar nu stiu legal cum sa procedez si de la cine sa cumpar acest spatiu, de la ei sau de la asociatia de proprietari.
si daca trebuie sa il cumpar de la asociatia de proprietari cum ajung banii la vecinii mei, sau raman la asociatie?
pentru ca nu mi se pare corect sa incaseze si sa pastreze acesti bani asociatia cata vreme spatiul este proprietate comuna a celor care sunt propietarii apartamentelor de pe scara respectiva.
va multumesc
dumneavoastra va aflati ntr-o situatie de propietate comuna perpetua si fortata,dar asta va da dreptul sa cumparati dumneavoastra spatiul respectiv in cazul in care vecinii sunt de acord.Nu va ramane de facut decat sa faceti un tabel cu numele fiecarui propietar si sa stabiliti cu ei natura platii pe care o veti face,puteti face de ex.lucrari pt modernizarea blocului (un acoperisi sau zugraviti scara)sau sa platiti cu bani gheata,cu tabelul respectiv in dreptul caruia se va afla semnatura fiecarui propietar va veti prezenta la asociataia de locatari,iar de acolo este in sarcina administratorului sa va rezolve problema.
>
Cititi Decizia 20 / 2003 MONITORUL OFICIAL nr. 229 din 4 aprilie 2003
,,In sistemul dreptului civil roman, administrarea bunurilor aflate in coproprietate se realizeaza cu acordul tuturor coproprietarilor, legea cerand unanimitate. Este motivul pentru care orice coproprietar poate cere, in orice moment, iesirea din indiviziune. Numai ca, in ipoteza partilor comune din cladirile cu etaje si apartamente, iesirea din indiviziune nu este posibila, coproprietatea fiind perpetua.''
Ramane de baza un contract de inchiriere intre dvs si asociatie.