avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi in urma depunerii actelor de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi in urma depunerii actelor de divort

Ieri am depus actele de divort si prima infatisare o avem in decembrie 2012.As dori sa stiu ce drepturi mai are sotul asupra mea avand in vedere faptul ca are un comportament foarte violent fata de mine.Il pot determina in vreun fel sa se mute din casa , avand in vedere faptul ca actul casei este pe numele amandurora?Sau ma pot muta eu cu copiii la parintii mei?
Cel mai recent răspuns: marin1981 , utilizator 12:12, 1 Martie 2012
Sotul dumneavoastra nu avea vre-un drept asupra dumneavoastra nici pana acum, in schimb va incalca drepturile personale. Fata de comportamentul violent trebuie sa faceti plangere penala pe care o inaintati parchetului din raza teritoriala a domiciliului efectiv(adica acolo unde locuiti efectiv).
In ce priveste mutarea dumnealui din locuinta puteti sa o faceti adresandu-va instantei de judecat cui o actiune in evacuare pentru imposibila convetuire(aceasta actiune poate fi usor castigata in conditiile in care faceti dovada violentelor cu acte(certificat medico legal) sau martori. Trebuie sa aveti in vedere deasemenea noile beneficii ale Codului civil respectiv dretul la prestatii compensatorii, cedarea beneficiilor contractelor comune, pensie de intretinere etc.
Am inteles.Insa daca eu ma mut din casa(la parintii mei) se poate folosi de asta impotriva mea la divort?Cum ca as fi parasit domiciliul impreuna cu cei 2 copii?Nu mai pot sta in aceeasi casa cu el datorita comportamentului lui.
Nu va recomand sa parasiti domiciliu, o sa va ingreuneze situatia (dupa divort o sa trebuiasaca sa faceti partaj si dupa ce o sa paltiti sulta o sa treabuiasac sa faceti evacuare). Daca totusi v-ati hotarat sa parasiti domiciliul faceti intai o planegre la politie sau, dupa o violenta fizica, megeti la INML sa obtineti un certificat medico legal. Chiar si fara aceste demersuri puteti parasi domiciliul cu conditia sa aveti martori la divort care sa ateste imposibila convetuire.
multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort boonik boonik sant an divort cu sotul meu care este violent si as dori ampreuna cu copilul meu major sa parasesc locuinta comuna.cum pot face asta?are altcineva un alt drept ... (vezi toată discuția)
Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Caz ciudat - casatorie donna_ donna_ Caz ciudat: eu si sotul meu - casatoriti de 2 ani.Ambii aflati la a doua casatorie. Locuim in apartamentul lui proprietate personala, dobandit inaintea ... (vezi toată discuția)