avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare din domiciliul părinților a unui fiu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare din domiciliul părinților a unui fiu nesimțit

Bună ziua,
Aș dori sa vă supun atenției un caz, cu rugămintea de a-mi spune care ar putea fi (dacă acestea există) soluțiile legale pentru rezolvare sa.
Un cetățean în vârstă de 54 de ani, în urma divorțului, revine la casa părintească.
Problema este că această conviețuire este extrem de delicată, deoarece tipul are un caracter infect, face scandal zilnic, uneori depășind nivelul de violențe verbale.
Stau mărturie sumedeniile de amenzi pe care le plătește pentru tulburarea liniștii publice, în urma plângerilor făcute de vecini sau de părinții maltratați.
Din nefericire, la propunerea de părăsire a domiciliului, venită din partea părinților săi, răspunsul este invariabil negativ.
Nu plătește chirie, nu asumă nicio obligație domestică, într-un cuvânt, atitudine de trântor violent.
Din câte am înțeles, dacă nu există un consens ferm din partea părinților, intervenția autorităților este anevoioasă, dacă nu imposibilă.
Acest consens nu există, deoarece tatăl individului, în vârstă de 80 de ani, și-a creat un gen de sindrom Stockholm, refuzând să inițieze o procedura de evacuare a "copilului" și îndurând zi de zi umilințele și injuriile fiului risipitor. Mama este cea care dorește liniștea in casă, drept pentru care, în momentele de tensiune, părăsește ea însăși domiciliul conjugal, aciuindu-se la o soră.
Întrebarea este dacă la propunerea doar a unuia dintre părinți, se poate efectua această evacuare, pe care familia o consideră benefică inclusiv pentru fiul idiot, deoarece în fața autorităților sau a altor cetățeni, are un comportament mai civilizat.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: mapostolro , utilizator 20:23, 11 Noiembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate solicita mama evacuarea, inclusiv un ordin de protecție în temeiul art 23 din legea 217/2003.
Mulțumesc pentru răspuns. Știu că legea privește doar latura "teoretică". Practica ne omoară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune din partea sotului in fata copilului utilizator54 utilizator54 As avea nevoie de un sfat daca se poate. Pe scurt, sunt casatorita si impreuna cu sotul avem un copil. Relatia cu sotul nu e tocmai buna si suntem in pragul ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un copil major Dodo74 Dodo74 Buna ziua, va scriu in numele unei vecine care nu stie sa utilizeze un forum. Incerc sa fiu scurt dar in acelasi timp sa creez peisajul cat mai concludent, ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala - masura provizorie de atribuire a folosintei locuintei nasti23 nasti23 Va rog sa-mi spuneti ce se intampla intr-un dosar care are ca obiect ordonanta presedintiala - masura provizorie de atribuire a folosintei locuintei, materie ... (vezi toată discuția)