Bună ziua,
Aș dori sa vă supun atenției un caz, cu rugămintea de a-mi spune care ar putea fi (dacă acestea există) soluțiile legale pentru rezolvare sa.
Un cetățean în vârstă de 54 de ani, în urma divorțului, revine la casa părintească.
Problema este că această conviețuire este extrem de delicată, deoarece tipul are un caracter infect, face scandal zilnic, uneori depășind nivelul de violențe verbale.
Stau mărturie sumedeniile de amenzi pe care le plătește pentru tulburarea liniștii publice, în urma plângerilor făcute de vecini sau de părinții maltratați.
Din nefericire, la propunerea de părăsire a domiciliului, venită din partea părinților săi, răspunsul este invariabil negativ.
Nu plătește chirie, nu asumă nicio obligație domestică, într-un cuvânt, atitudine de trântor violent.
Din câte am înțeles, dacă nu există un consens ferm din partea părinților, intervenția autorităților este anevoioasă, dacă nu imposibilă.
Acest consens nu există, deoarece tatăl individului, în vârstă de 80 de ani, și-a creat un gen de sindrom Stockholm, refuzând să inițieze o procedura de evacuare a "copilului" și îndurând zi de zi umilințele și injuriile fiului risipitor. Mama este cea care dorește liniștea in casă, drept pentru care, în momentele de tensiune, părăsește ea însăși domiciliul conjugal, aciuindu-se la o soră.
Întrebarea este dacă la propunerea doar a unuia dintre părinți, se poate efectua această evacuare, pe care familia o consideră benefică inclusiv pentru fiul idiot, deoarece în fața autorităților sau a altor cetățeni, are un comportament mai civilizat.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns:
mapostolro , utilizator
20:23, 11 Noiembrie 2018