avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Agresiune din partea sotului in fata copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Agresiune din partea sotului in fata copilului

As avea nevoie de un sfat daca se poate.
Pe scurt, sunt casatorita si impreuna cu sotul avem un copil. Relatia cu sotul nu e tocmai buna si suntem in pragul divortului. Problema este ca sotul a inceput sa nu-mi vorbeasca tocmai frumos in fata copilului, probabil doreste sa atraga copilul de partea lui. Desi am discutat si l-am rugat sa nu se mai repete astfel de lucruri, uneori respecta, alteori nu.
Pana cand se va termina totul (divort, partaj, etc.) as dori sa intreb daca din punct de vedere legal se poate face ceva in acest sens.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
utilizator54, utilizator
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 11:09, 3 Noiembrie 2014
Până la data soluționării divorțului, în cazul în care găsiți că există acte de violență, fie și verbală, și un comportament al soțului care influențează negativ minorul și deci contravine interesului superior al copilului, ați putea solicita emiterea unui ordin de restricție.Prin acest ordin de restricție s-ar putea chiar obține evacuarea soțului violent din locuința comună.
Nu stiu ce ati putea face legal ptr acest limbaj, despre care vorbiti, dar cred ca moral puteti face destule. In cazul in care va Adresati organelor abilitate pentru asa ceva, cred ca veți agrava situația, din ce Spuneti Dvs. Boala lunga, moarte sigura spune un proverb. Înțeleg ca este greu in astfel de situații, dar daca Dvs v-ati obișnuit cu aceste umilințe, încercati sa va gândiți cum isi va pune amprenta asupra fiului Dvs, acest comportament, la care asista fara voia lui. Stiu ca fiecare ne dorim sa avem o familie minunata, mai ales cind este vorba si de copii, dar daca ati încercat tot ce se poate, fara rezultat, cred ca ar trebui sa va gândiți serios ce veti face si cat credeți ca veti mai suporta. Cu scuzele de rigoare, dar dragoste cu sila, e viol, si tot la instanța se ajunge.
Multumesc pentru raspuns.
Dar cum as putea dovedi faptul ca atitudinea lui are o influenta negativa asupra copilului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
utilizator54, utilizator
Este prezumată a avea asemenea efecte, fiind un fapt pozitiv nu trebuie sa produceti dovezi sub acest aspect.
A se vedea si Legea 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, republicata 2014. Lege nr. 217/2003 republicata 2014.

Cel mai bine va separati in fapt, pana la pronuntarea hotararii de divort.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Noiembrie 2014
ContSters334413, utilizator
Nu orice agresiune duce la un ordin de protectie. Cred ca cel mai bine ar fi sa gasiti o locuinta diferita, dv. sau el.
nU STIU daca scopul e sa atraga copilul de partea lui, n-ar trebui ca asta sa fie efectul asupra copilului, ci unul contrar.
Cred ca ar ajuta sa consultati un avocat, trebuie inteles de ce tip de agresiuni e vorba, daca sunt repetate, impotriva cui sunt indreptate, care sunt efectele etc. Cautati si formularul pentru ordina de protectie si vedeti acolo cerintele... timpul nju cred ca va curge in favoarea dv., ar trebui ori sa incercati repararea relatiei ori separarea.

Alte discuții în legătură

Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata? raducristiana62 raducristiana62 acest tata fost consumator de stuperfiante actualmente comsumator de bauturi alcoolice si scandalagiu. a fost arestat pentru furt .in prezent nu ajuta cu nimic ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva.bună seara. sunt căsătorită de 3 ani, avem un băiețel de ... Nicoleta.rzv Nicoleta.rzv Bună seara. Sunt căsătorită de 3 ani, avem un băiețel de 2 ani jumate. Soțul face a2a facultate timp în care nu are un job. Și în general nu I place ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie- sotie agresata hmmmm hmmmm Sotul este agresiv atat verbal cat si fizic. Acum am vanatai si nu e prima data cand ma agreseaza. Ce se poate face? (vezi toată discuția)