avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie exclusiva.Bună seara. Sunt căsătorită de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie exclusiva.Bună seara. Sunt căsătorită de 3 ani, avem un băiețel de ...

Bună seara. Sunt căsătorită de 3 ani, avem un băiețel de 2 ani jumate. Soțul face a2a facultate timp în care nu are un job. Și în general nu I place sa muncească. Stam în casa părinților mei, am trăit din indemnizație. Mi am exprimat în tot timpul acesta dorința acerba sa muncească ba chiar I am găsit 5 locuri de munca pe care le a refuzat cu desăvârșire. În acest timp a început sa dea semne de probleme psihice grave: de genul ma acuza de lucruri inexistente foarte sigur pe el, mult abuz psihic și când nu I convine ceva ma trage de par pana mi l smulge sub amenințarea ca nu se vede și nu ma va crede nimeni. Am reușit sa ajung sa scot un certificat medico -legal de la ultimul episod de par smuls. Ideea e ca nu putem comunica și cădea de acord nici măcar sa tundem copilul. Am indurat multe umilințe si taceri dragul copilului care s a născut foarte prematur și a avut nevoie de o îngrijire extraordinara și în continuare mai are.
În condițiile în care dispun de acel certificat IML și de probe ca efectiv nu asigura niciun fel de susținere financiara familiei, am vreo șansă la custodie exclusiva?
Sunt conștientă ca de vizite e necesar și sunt de acord dar în privința deciziilor va face totul împotriva mea chiar dacă e defavorizat total copilul.
Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:11, 23 Septembrie 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereți la Instanță ordin de protecție ca să fie evacuat temporar din casă.
Când devine agresiv si vă trage de păr, sunați poliția.

Lăsați autoritatea părintească exclusivă, că nu vă avantajează cu nimic, nu oprește agresiunile asupra dumneavoastră.
Agresiunea este infracțiune penală, rezolvați urgent această problemă, prin reclamație la poliție.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Nicoleta.rzv , cereti de urgenta ordin de protectie si evacuarea sotului din casa , pentru ca , daca certificatul medico-legal se invecheste si continuati sa convietuiti , poate insemna ca - de fapt - comportamentul sotului nu va produce o teama si il tolerati . Depuneti si actiune de divort , si simultan ordonanta presedentiala pentru stabilirea domiciliului copilului la dvs. pana la divort . V-ar fi de mare ajutor un avocat , chiar daca mijloacele dvs. financiare sunt limitate ( de vreme ce traiti toti trei dintr-o indemnizatie ) . Poate v-ar putea ajuta parintii , ar fi foarte bine daca le-ati marturisi prin ce treceti , asta v-ar putea fi de folos si la divort , unde veti avea nevoie de martori . Chiar a fost in interesul copilului sa indurati violenta si umilintele la care ati fost supusa ? copil care are nevoie macar de o mama linistita , calma ( daca nu si un tata ) , care se poate focusa pe sanatatea lui .... Sa nu va imaginati ca-si va schimba comportamentul cu timpul , ca nu o va face , pentru ca nu e vorba de o reactie violenta la nervi , ci de nevoia de a va controla si de a va umili . Si , daca are aceasta trasatura de caracter , asa ramane , va va face viata un iad si poate nu numai dvs. , ci si copilului . Poate chiar sa fie vorba de vreo boala psihica , cine stie ? Pentru ce ( si pentru cine ) merita sa va sacrificati sanatatea si integritatea mentala , cand copilul dvs. are atata nevoie de ele ? pana una-alta , pana si paharul de apa pe care-l bea , sau felia de paine pe care o mananca , o platiti dvs. , nu el . E un soi de lipitoare , un parazit ... Cum de nu aveti ceva mai multa stima pentru dvs. insiva ? daca dvs. nu va respectati , el de ce ar face-o ? Adunati-va curajul si rupeti cat mai curand pisica in doua , timpul nu poate trece decat in defavoarea dvs. Fiti inteleapta si puternica . Va tin pumnii ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Septembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iertare sau divort olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Doresc sa imi expun situatia prin care am trecut in seara zilei de 24.03.2012. In seara aceea am fost lovita cu mainile si picioarele de catre ... (vezi toată discuția)
Femeie agresata, doresc sa divortez, dar sotul nu este de acord davideloo608 davideloo608 aseara sotul meu m-a batut, dar pana dimineata au trecut cucuiele. am sunat la politie, dar el este linistit pt ca stie ca fara certificat medico legal nu ... (vezi toată discuția)
Divort boonik boonik sant an divort cu sotul meu care este violent si as dori ampreuna cu copilul meu major sa parasesc locuinta comuna.cum pot face asta?are altcineva un alt drept ... (vezi toată discuția)