avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iertare sau divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iertare sau divort

Buna ziua,
Doresc sa imi expun situatia prin care am trecut in seara zilei de 24.03.2012. In seara aceea am fost lovita cu mainile si picioarele de catre sotul meu. Am primit o bataie crunta. Motivul: ca stau prea mult in fata tv-ului, laptopului si nu fac mancare. Total gresit. Mentionez ca am o fetita de 1 an si 2 luni cu care stau acasa (concediu de cresterea copilului) si urmez si o scoala postliceala, deci nu prea pot sa stau prea mult in fata tv-ului sau laptopului( tb sa ma documentez pt scoala). Iar motivul cu mancarea, este unul stupid:,,nu ca nu faci mancare, de ce nu imi pui in farfurie”. La aceste motive s-au adaugat o ploaie de lovituri si injuraturi. Pana in acest moment nu am facut nimic. Nu stiu cum sa procedez. Am vrut sa sun la 112, dar mi-a luat telefoanele. Locuiesc cu socrii in curte, dar il sustin in tot ce face, chiar daca ma loveste. Ma simt rau (si fizic-datorita loviturilor primite-de aici si scurgerea de sange pe care o am - si psihic) si nu stiu ce sa fac. Nu am incredere in nimeni. Ce am omis in acest msg este faptul ca sotul este de profesie politist si cunoaste f multa lume. Imi este rusine de ceea ce s-a intamplat. Ce trebuie sa fac? M-a amenintat ca nu pot face nimic(,,te lovesc in asa fel incat nu o sa fie vizibil'') si o sa imi ia fetita.
Ajutati-ma, va rog! Ce trebuie sa fac? Ma gandesc sa divortez.
Cel mai recent răspuns: ganesh , utilizator 12:22, 29 Martie 2012
Ziceti dvs " total gresit ", bun si daca era adevarat, ce ? Nu exista nicio justificare, niciun motiv pt gestul lui si nu trebuie sa tolerati astfel de comportament, astia nu se schimba , asa va fi viata dvs de acum incolo, daca ramaneti va pierdeti timpul si tineretea alaturi de individ si cresteti si copilul in acel mediu .
Mergeti la IML si scoateti un certificat medico-legal , apoi mergeti la politie si depuneti plangere pt loviri si alte violente.
Daca aveti unde pleca, luati fetita si plecati, depuneti cerere de divort si cerere pe calea ordonantei presedintiale pt ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs pe parcursul divortului.
Mergeti la IML pentru certificat medico-legal,depuneti o plangere penala impotriva lui,si bineinteles introduceti si actiunea de divort,nimeni nu trebuie sa suporte un asemenea tratament inuman.
Ascultati sfatul celor de mai sus.

Nimeni in lumea asta nu are vreun motiv sa isi doreasca sa traiasca in acest fel. Daca a facut-o acum, o va mai face cu siguranta si in viitor. Acceptarea unui astfel de tratament din partea dumneavoastra reperzinta un acord tacit intre dvs si sot, cum ca astfel de scene de violenta inseamna o normalitate a vietii dvs impreuna. Ceea ce este complet fals. Nu trebuie sa va fie rusine de ceea ce vi se intampla! Aveti un copil pe care sunteti obligata sa-l cresteti intr-un mediu sanatos si echilibrat! Gasiti-va puterea de a va dori o viata de familie departe de violente, agresiuni si umilinte!

Vorbiti despre ce vi se intampla cu prieteni, familia dvs. Oamenii trebuie sa stie prin ce treceti. Nu este rusinea dvs, rusinea ar trebui sa apartina brutei langa care traiti.

Mergeti la IML. Chiar daca nu sunteti pregatita emotional sa divortati acum, nu ratati niciun moment de acest gen fara sa-l documentati. Nu mai acceptati astfel de umilinte! Nu aveti de ce!
Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
Milady09, utilizator
Buna Olguta,
Cel mai important ;
1.mergi la medicina legala si ia un certificat medico legal,

2.Tine actele imortante in original in siguranta-certificat casatorie , certificatul de nastere a copilului ,cartea de indentitate a ta , contracte de vanzare pe numel tau si a sotului , acte doveditoare ale bunurilor comune

3. adreseaza-te asa cum te-au sfatuit cei de dinaintea mea cu o plangere la politie .

4 . Fundatia Sensiblu .. tel 0213114636, este alaturi de tine , acolo ,chiar daca nu esti din Bucuresti , te vor orienta catre un centru din localitatea ta . sprijinul si sfatul lor lor iti va prinde bine ![ link extern ]

5. anunta pe cei din jurul tau despre lucrurile prin care treci , prieteni , vecini , socri , .. trebuie sa vorbesti chiar si cu el (nu si despre punctele 1,2,4).nu ne-ai mai tinut la curent cu cele intamplate, sunt multi oameni deja alaturi de tine !

6.in cazul in care violenta lui se abate si asupra copilului, adreseaza-te de urgenta catre 021-2102206, si catre directiei generale de asistenta Sociala si protectiei copilului .. tel 021-3153633, e-mail office@anpfdc.ro

Sper ca toate sfaturile primite de la toti cei care sunt alaturi de tine sa te ajute si sa te determine sa faci ceva pentru viata ta si a copilului.Orice forma de abuz nu este justificata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintarea cu moartea transcris transcris Stiu ca suna dur, insa este foarte adevarat.sunt casatorita cu actualul sot de aprozimativ 19 ani, din casatoria noastra a rezultat doua fetite, minore 17 ani ... (vezi toată discuția)
Sot violent! fulguta73 fulguta73 Buna seara! Sunt casatorita de cinci ani. Avem si un copil. De cum s-a nascut fetita sotul a devenit fff violent. Nui place cum gatesc , nui place cum spal ... (vezi toată discuția)
Agresiune ATELOCIN ATELOCIN Buna, am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la ... (vezi toată discuția)