avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata?

acest tata fost consumator de stuperfiante actualmente comsumator de bauturi alcoolice si scandalagiu. a fost arestat pentru furt .in prezent nu ajuta cu nimic familia si ameninta ca ma omoara.inca nu suntem divortati.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
raducristiana62, utilizator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 16:40, 12 Iulie 2014
Pentru motivele enunțate de dvs. nu poate fi sancționat tatăl cu decăderea din drepturile părintești.Doar dacă ar aplica rele tratamente copilului, ar comite fapte care i-ar pune în pericol viața, sănătatea, integritaea corporală, dezvoltarea,etc.
Faptele despre care spuneți pot fi sancționate contravenținal sau chiar pedepseite, dacă veți depune plângere pentru amenințare și veți putea dovedi fapta.
fetita are 9 ani si se teme de scandalurile lui,deci copilul este afectat de comportamentul lui. se poate dovedi comportamentul violent prin repetate apeluri la politie.va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
raducristiana62, utilizator
Nu il puteti decadea din drepturi dar instanta poate aprecia in ceea ce priveste programul de vizita.
Adica sa nu il lase sa ia copilul la dmiciliul lui.
Puteti obtine un ordin de restrictie si protectie daca va e teama de el,
Ordinul il protejeaza si pe copil.
Cererea se depune la judecatoria de care apartineti, aveti nevoie de probe.
Va pun legea in link sa vedeti si care e procedura.
[ link extern ]

introduceti si cererea de divort.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
si in ce conditii am putea obtine decaderea din drepturi? sincer este foarte violent iar legea pentru el nu reprezinta nimic. parinti mei doresc sa vanda casa datorita lui si sa nu mai stie unde locuim.

Alte discuții în legătură

Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Cat timp dureaza obtinerea unui ordin de restrictie ?in caz de agresiune fizica ,psihica,verbala??? leyla40 leyla40 in caz de agresiune ,fizica ,psihica si verbala ,,,dovedita cu martor ,in cat timp se obtine ordin de restrictie?si care este procedura de urmat. (vezi toată discuția)
Divort impotriva vointei partenerului alexandra75 alexandra75 Hello, Sunt casatorita de 10 ani si avem impreuna un copil. De cand ne-am casatorit stam impreuna cu parintii mei. Nu am contribuit in toti acesti ani la ... (vezi toată discuția)