avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata?

acest tata fost consumator de stuperfiante actualmente comsumator de bauturi alcoolice si scandalagiu. a fost arestat pentru furt .in prezent nu ajuta cu nimic familia si ameninta ca ma omoara.inca nu suntem divortati.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
raducristiana62, utilizator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 16:40, 12 Iulie 2014
E violent cu copilul, l-a batut ?
nu. dar tipa la ea o intimideaza s-a taiat la maini in fata ei .
la ce va ajuta decaderea din drepturi?
pentru a va proteja de el faceti plangere la politie si depuneti cerere la judecatorie pentru ordin de protectie
adresati-va si celor de la DGASPC (protectia copilului)
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
mirebire, utilizator
Mergeti la DGASPC, ei sunt in masura sa ceara decaderea din drepturi a tatalui, nu cred ca voar cere si nici nu v-ar ajuta prea mult.
Cereti divortul, daca puteti proba ca aveti motive intemeiate cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca, separat solicitati un ordin de restrictie.
Aveti nevoie de avocat.
Introduceti actiune de divort (taxa de timbru - 100 ron), dar inainte am inteles ca trebuie sa mergeti pentru informare la mediator ( ar trebui sa fie 0 ron). Faceti in acelasi timp la judecatorie o cerere de ordonanta presedintiala pentru incredintare minor si pensia de intretinere pana la solutionarea divortului ,si cereti acolo si ordin de protectie ( puneti dovezi , martori, acte medicale, si descrieti faptele). Ordonanta presedintiala se va judeca in regim de urgenta . Taxa de timbru este 20 de ron .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Cat timp dureaza obtinerea unui ordin de restrictie ?in caz de agresiune fizica ,psihica,verbala??? leyla40 leyla40 in caz de agresiune ,fizica ,psihica si verbala ,,,dovedita cu martor ,in cat timp se obtine ordin de restrictie?si care este procedura de urmat. (vezi toată discuția)
Divort impotriva vointei partenerului alexandra75 alexandra75 Hello, Sunt casatorita de 10 ani si avem impreuna un copil. De cand ne-am casatorit stam impreuna cu parintii mei. Nu am contribuit in toti acesti ani la ... (vezi toată discuția)