avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CAT TIMP DUREAZA OBTINEREA UNUI ORDIN DE RESTRICTIE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CAT TIMP DUREAZA OBTINEREA UNUI ORDIN DE RESTRICTIE ?IN CAZ DE AGRESIUNE FIZICA ,PSIHICA,VERBALA???

in caz de agresiune ,fizica ,psihica si verbala ,,,dovedita cu martor ,in cat timp se obtine ordin de restrictie?si care este procedura de urmat.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 21:46, 4 Ianuarie 2013
Depinde de la instanta la instanta ca si timp.

Procedura de urmat este sa depuneti o cerere in scris, motivata in fapt si in drept la instanta competenta conform legii.
Sa indicati si martorii prezenti si sa ii aduceti la primul termen de judecata.
Multumesc,pt promtitudine,,,avand in vedere ,programul de sarbatori,nu se va rezolva nimic ,pana dupa ,anul nou,,,,asa mi a spus avocatul ,cu care am vorbit sa ma ajute.
Depuneti cererea cat mai repede, chiar daca nu se va judeca in aceste zile de sarbatoare pt ca veti prinde un termen mai rapid imediat dupa.

Termenele vor fi stabilite cam la 7-10 zile de la primirea cererii. Dosarul se va judeca in max 2 termene. Timp estimat de obtinere a ordinului de restrictie max 30 zile.
Multumesc.
La multi ani si multumiri tuturor avocatilor care au amabilitatea de a ne raspunde la intrebari. Referitor la acest subiect va rog si eu sa-mi dati cateva explicatii daca se poate. In casa prietenei mele, de fata cu copilul, a fost agresat bunicul matern al minorului. Cei doi, mama si bunicul, locuiesc in case diferite, dar in ziua respectiva bunicul era in vizita la nepot. In aceiasi zi a venit in vizita si tatal baietelului. Tatal l-a bruscat pe bunic si l-a lovit/impins pe bunic fracturandu-i bratul stang. Intrebare: cine formuleaza cererea de ordin de protectie, mama sau bunicul? Daca mama e cea care formuleaza cererea, bunicul poate face cerere de interventie principala/accesorie? Cererea se face la judecatoria de domiciliu al mamei? Are o formulare speciala? Trebuie indicate numle martorilor, ca ma tem ca tatal va incerca sa ii ameninte, sau pot fi adusi de catre mama la 1ul termen? Bunicul lovit e martor sau intervenient? multumesc tare mult

Alte discuții în legătură

Putem sa decadem din drepturile parintesti un tata? raducristiana62 raducristiana62 acest tata fost consumator de stuperfiante actualmente comsumator de bauturi alcoolice si scandalagiu. a fost arestat pentru furt .in prezent nu ajuta cu nimic ... (vezi toată discuția)
Ce sfat imi dati ContSters259304 ContSters259304 Buna ziua, Am divortat in 26.07.2012, un copil minor de 4 ani si 10 luni,care mi-a fost incredintat mie, locuinta comuna cu fostul sot.Atat inainte de divort ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita si pensie de intretinere alexandru andra alexandru andra Buna ziua! Sunt disperata si nu ma pot concentra! Pe scurt...sunt in concubinaj de peste 14 ani si avem impreuna un copil de 7 ani, sunt mai hotarata ca ... (vezi toată discuția)