avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de confidentialitate

Buna ziua,

As avea si eu cateva intrebari in ceea ce priveste contractul de confidentialitate si anume: la angajare la o firma am semnat un contract de confidentialite. Mentionez ca am fost angajata la acea firma 2 ani de zile. Am plecat de la firma aceea de 1 an de zile si as dori sa stiu daca contractul de confidentialitate mai este valabil indiferent de statutul firmei? Pe ce perioada este valabil acest contract, pe perioada cat sunt angajata sau si dupa plecarea de la firma respectiva pentru 2-4 ani? Daca firma da faliment sau isi declara insolventa (de ex.) contractul de confidentialitate mai este valabil sau se anuleaza?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile Dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 1 Martie 2012
Contractul de confidentialitate ramane valabil atata vreme cat este prevazut in cuprinsul acestuia si este in conformitate cu prevederile legale.
~ Conținut șters la cerere ~
Clauza de confidenţialitate poate să producă efecte şi după încetarea contractului individual de muncă. Clauză de confidenţialitate pentru a produce efecte după momentul încetării contractului, trebuie obligatoriu să preexiste acestui moment.
Într-adevăr, potrivit art. 26 alin. 1, părţile convin pentru "... toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia să nu transmită date sau informaţii... "; aşadar, pentru a produce efecte după încetarea contractului, clauza trebuie să existe şi anterior, pe parcursul existenţei acestuia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract confidentialitate iza_eli2013 iza_eli2013 Buna ziua , am o patiserie cu covrigarie in Braila si am o problema , in momentul cand imi pleaca un angajat imi vinde ori retele unde se angajeaza ori ... (vezi toată discuția)
Clauza de fidelitate - clauza de confidentialitate dan.dan dan.dan Buna seara, Din cate stiu, clauza de fidelitate este valabila doar daca ii acord o suma de bani in plus la salariu angajatului respectiv. Se aplica aceeasi ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cm - clauza de confidentialitate polaris polaris Buna ziua, Am primit de curand la semnat un act aditional la contractul meu de munca privind introducerea unei clauze de confidentialitate. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)