Buna ziua,
de curand am inchiriat un apartament in calitate de PJ, pentru ca aveam nevoie sa infiintez punct de lucru acolo si sa ma scad cu costul chiriei in contabilitate, proprietarul a inregistrat contractul de inchiriere la Administratia Fiscala, ceea ce el n-ar fi facut daca nu ceream acest lucru.
Contractul e pe 5 ani, cu pret fix. Cf. clauzelor, rezilierea se poate face inainte de termen cu acordul partilor sau unilateral de catre proprietar daca nu platesc ori unilateral de catre societatea mea cu conditia de a anunta cu 60 de zile inainte. Cei de la Fisc i-au spus proprietarului ca daca se va rezilia mai devreme contractul va fi nevoie de un acord de reziliere ca sa il scoata de la plata impozitelor.
Problema este ca acum proprietarul ne cere un acord de reziliere, nedatat, dar semnat si stampilat, pentru a-l avea inca de pe acum in cazul in care se va ajunge la imposibilitate de plata din partea societatii, sau mai stiu eu ce caz de forta majora, astfel incat sa nu fie nevoit sa ajunga prin instanta pentru reziliere...
Ce parere aveti de aceasta chestiune? Nu mi se pare in regula si nu pot sti cat de bine intentionat e acest om cat timp nu l-am vazut decat de 3 ori in viata mea...
Poate dupa ceva timp are de gand sa duca acest acord la Fisc pentru a scapa de impozit, iar noua sa ne fie radiat punctul de lucru, sau poate sa il foloseasca sa ne oblige sa plecam in cazul in care va gasi o oferta mai buna, ori sa ne forteze sa marim chiria platita dupa ce noi vom investi in amenajarea birourilor.... Ce credeti?
Ce ar trebui facut in aceasta situatie sau ce ar trebui scris in respectivul acord astfel incat sa nu ajunge in situatiile ipotetice de mai sus? Nici nu as vrea sa stricam relatia cu respectivul proprietar si as prefera sa ne intelegem bine pe toata perioada contractuala..
De asemenea, daca tot e sa punem astfel de situatii negative in fata, in eventualitatea in care ar invoca neplata chiriei pe o anumita perioada pentru rezilierea contractului, eu cum as putea dovedi ca am platit daca el, ca persoana fizica, nu imi ofera nici o chitanta?
Astept sfaturile dumneavoastra1
Multumesc!