Buna ziua.
Cum pot contesta o decizie judecatoreasca irevocabila? Si cat timp, de la pronuntarea sentintei, am la dispozitie pt a face asta? E vorba de contestarea unui proces-verbal pt ridicare auto. Judecatoarea a scris in sentinta chestii neadevarate ("Petentul a declarat ca...", desi eu nu am facut acele declaratii). In plus, sentinta contine aspecte in care nu s-a folosit aceeasi unitate de masura pt ambele parti, ceva de genul "pt unii muma, pt altii ciuma". Mi-a fost ridicat autoturismul pt o simpla stationare in spic (in unghi fata de bordura), intr-o zona fara indicatoare de interzicere, fara marcaje, nu e nici statie de autobuz, nici trecere pt pietoni... nimic! Am stationat la 60-70 m de intersectie si precizez faptul ca de la masina mea si pana in intersectie (pana chiar in dreptul semaforului) erau masini stationate in spic. Pe celelalte nu le-a ridicat. "Petentul si-a recunoscut fapta, a recunoscut ca nu a stationat paralel cu bordura" - de acord cu asta (se vedea si din fotografia politiei). "Petentul a declarat ca au fost ridicate si celelalte autoturisme" - FALS!!! Nu puteam declara asta, probele foto si video depuse la dosar dovedesc faptul ca NU au fost ridicate si celelalte autoturisme. Judecatoarea a vrut sa mascheze masura discriminatorie aplicata de agentul constatator. Mai precizez faptul ca masina mi-a fost ridicata din Bucuresti, iar eu am masina inmatriculata in provincie - de aici o eventuala tendinta discriminatorie a agentului constatator.
Multumesc anticipat pt raspuns.
1. M-am judecat la Judecatoria Sectorului 2, pt ca din sectorul 2 mi-a fost ridicata masina.
2. La finalul sentintei scrie: "Pentru aceste motive, in numele legii, hotaraste: respinge ca neintemeiata plangerea contraventionala..........", apoi, aliniatul urmator, scrie "Irevocabil".
3. "Sentinta civila nr......, sedinta publica din data de...." - deci e sentinta.
Imi cer scuze pentru intarziere, am uita sa verific acest topic.
Trebuia sa va mai intreb ceva, insa nu intelegeam ce cauta Tribunalul Bucuresti in discutie si daca discutam despre o sentinta sau despre o decizie si am uitat sa va intreb. Vreau sa-mi spuneti care este temeiul legal inscris in procesul verbal. Ma intereseaza doar actul normativ.
:) V-am rugat sa-mi spuneti actul normativ inscris in procesul verbal, nu fapta savarsita. Trebuie sa existe un articol dintr-un act normativ (lege, ordonanta de urgenta etc.).