avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum prelungesc perioada de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum prelungesc perioada de somaj?

am fost in somaj 9 luni ( din april 2011 pana in ian 2012) conform unei decizii de concediere emisa fara temei legal , pe care am contestat-o in instanta si pe care instanta a anulato, prin hotarare definitiva pronuntata in iunie 2011 si irevocabila dupa recurs pronunta in decembrie 2011 ,in urma careia societatea a anulat acea decizie si a emis alta conform art 80 alin 3.
Intrebarea este cum procedez acum cu somajul pentru ca decizia in urma careia am intrat in somaj este nula si normal ar fi sa se considere somajul incepand de la data emiterii noii decizii dar nu stiu cine plateste stagiul de cotizare la zi si cum va fi cu sumele incasata de mine (din april pna in dec) ????

Cum ar trebui sa procedez?????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:08, 1 Martie 2012
1. Luati legatura cu Agentia de Somaj deoarece va trebui sa restituiti indemnizatia de somaj pe care ati primit-o.

2. Restituirea o veti face din banii primiti de la angajator (salariile pe perioada de cand ati fost concediata pana ati fost reincadrata) in urma anularii deciziei de concediere.

3. Incetarea CIM cu art.80(3) din Codul muncii va este imputabila dvs. deaorece nu ati solicitat repunerea in situatia anterioara emiterii actului de concediere, deci nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cistig de cauza in instanta viss_vass viss_vass Buna seara! In urma cu vre-o 7 luni am deschis subiect cu privire la disponibilizarea mea abuziva. Am actionat in instanta si o sa am cistig de cauza . Acum am ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecatoreasca dumi32 dumi32 Buna seara, as dori sa va prezint următoarea speta si poate mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, o salariata a fost data afara in urma ... (vezi toată discuția)
Somaj claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestat in instanta respectiva decizie avand castig de cauza am fost reincadrat cu obligatia din partea angajatorului ... (vezi toată discuția)