avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?)

Buna ziua.

Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este Comisia de Evaluare pentru Persoanele cu Handicap.

Dar pana sa ajung la Comisie nu poate sa imi spuna nimeni daca are rost sa investesc timp pentru asta avand in vedere ca prezint urmatoarele caracteristici conform ultimei consultatii:

Ochi Drept: Sp: -6,75, Cilindru, Cilindru: -1, Ax: 150
Ochi Stang: Sp: -7,00 Cilindru: -1, Ax: 20
DP: 66 mm
Varsta: 25 de ani


Cel mai recent răspuns: pavelino1 , utilizator 14:58, 31 Mai 2013
Buna ziua ! Am si eu o situatie asemanatoare cu cea a utilizatorului "Petrem62". Am fost operat la varsta de 1 an de cataracta congenitala,operatia gresita,ramanand fara vedere la ochiul drept. Anul acesta, 2013,la varsta de 29 ani,ochiul fara vedere a inceput sa ma deranjeze si sa creeze fotofobie ochiului sanatos( nu mai puteam tine ochii deschisi,nu mai suportam lumina).Dupa mai multe tratamente fara rezultat am fost nevoit ca la ochiul bolnav sa fac o operatie de EVISCERATIE (scos ochiul si pusa o proteza oculara care nu ajuta decat estetic). Cu alte cuvinte nu am vazut si nu vad nici in prezent decat cu un singur ochi.

Va rog frumos sa imi spuneti daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap.

Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuitatea vizuala se masoara cu ochelarii pe ochi? miki1 miki1 As dori sa va intreb daca este normal ca un doctor sa-mi masoare acuitatea vizuala cu ochelarii pe ochi.Nici un alt doctor nu mi-a mai luat pana acum acuitatea ... (vezi toată discuția)
Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare grad handicap Adryan10 Adryan10 Buna ziua numele meu este Catalina am 27 de ani si am grad de handicap mediu din 2009 si mar interesa daca pot face o reevaluare pentru a beneficia de grad de ... (vezi toată discuția)