avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Profit firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Profit firma

Buna ziua
Am si eu o nedumerire si poate ma ajuta cineva. Firma X realizeaza pofit in anul fiscal anterior. Acea firma are asociat unic, care este si administrator. Are 2 punte de lucru (magazin si bar). Din datele de la ORC rezulta ca numarul mediu de salariati este 2. Avand in vedere ca cele 2 punte de lucru sunt deschise sambata si duminica, este posibil sa aiba numai 2 salariati acea firma? Punctele de lucru sunt in localitati diferite.
Si...cum se poate ca acel asociat unic/administrator sa nu aiba venituri din profitul firmei? Din moment ce firma are profit. Logic ar fi ca asociatul sa beneficieze de profit, ca doar nu infiintam S.C pentru folosul comunitatii.
De la administratia financiara se pot obtine date despre impartirea profitului? Date care banuiesc ca sunt in bilantul firmei. In ce conditii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:28, 15 Noiembrie 2008
Daca firma X a depus bilantul la Registru Comertului, faceti o cerere pentru obtinerea de informatii.Platiti o taxa si obtineti informatiile dorite.
Firma poate sa nu obtina profit daca a avut cheltuieli, taxe, si investitii.
E posibil ca firma respectiva sa nu obtina profit... Spuneti ca in anul anterior a avut... Daca acest profit nu a fost "transformat” in dividende se presupune ca asociatul unic nu a avut ce bani sa "scoata” din firma. Poate a avut profit anul trecut dar in acest an sa sesizeze ca afacerile nu merg tocmai bine si sa "pastreze” profitul de atunci pt acoperirea unei eventuale pierderi din anul acesta... Dividendele nu sunt un venit constant pt ca firma poate avea sau nu profit si poate ca asociatul vrea sa reinvesteasca banii din profit...
La ORC veti cere informatii despre situatia financiara a firmei – ce profit, ce dividende (ce va intereseaza – nu stiu exact cum functioneaza mecanismul).
Cat despre nr mediu de angajati acesta poate fi de doi – nu stiu exact formula de calcul – dar se iau in considerarea cam toti angajatii avuti de-a lungul anului... cand se trece cifra in bilant. Pt ca acele puncte de lucru sunt deschise si sambata si duminica se poate presupune ca lucreaza si asociatul unic... Programele de lucru sunt diverse: 12 cu 24; 24 cu 48... Pare ca sunteti intrigata de acesti "numai doi angajati”, dar depinde si care e programul lor... Puteti reclama la ITM daca sunteti convinsa ca e vorba despre "munca la negru” si, daca e asa, amenzile sunt foarte mari, iar profitul firmei – daca exista – se poate diminua si pana la 0, chiar intrand pe pierdere firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un raspuns: de ce nu primesc dividende? andreealencar andreealencar Am 3 certificate la fabrica Napoca,mai exact 2 ale bunicilor care sunt inca in viata,iar unul al mamei.Problema e ca nu au mai primit dividende din 1996 si as ... (vezi toată discuția)
Dividente emin3m_ emin3m_ Bună ziua. Am firma S. R. L și lucrez în Belgia ca prestări servicii de sudura. Nu am nici un asociat și plătesc impozit trimestrial 3% din venit. Sunt ... (vezi toată discuția)
Srl nou infiintat: cand as putea beneficia de banii castigati in septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie 2020? iMozzie iMozzie Buna ziua, Recent am infiintat un SRL avand codul caen 6311: Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe. Momentan nu am gasit ... (vezi toată discuția)