parintilor mei le-au fost luate cu ani in urma 4,5 ha pamant au facut un dosar de cand au aflat de aceasta lege la care zilele trecute au primit o instiintare sa cumparam unele actiuni , parintii mei nu vor acele actiuni ei vor sa li se dea o suma de bani daca este posibil . Ne intereseaza daca putem primii bani sau suntem obligati sa cumparam acele actiuni si daca da cum trebuie sa procedam .
va multumesc !
Daca acele terenuri nu mai pot fi acordate in natura veti primi actiuni la fondul proprietatea. Dupa ce primiti actiuni la acest fond puteti sa le pastrati pentru a obtine dividende ori puteti sa le vindeti la bursa.
Valoarea unei actiuni primite este de 1,12 lei/actiune dar le puteti vinde la bursa doar pentru 0,59 (la data de 29.2.2012), deci o pierdere de aprox. 47,74%.
Trebuie sa-l corectez pe D-l avocat, deoarece recent am trecut prin toate peripetiile legate de un caz similar cu a Dvs.
Valoarea la care se dau actiunile Fondul Proprietatea este media de valoare de tranzactionare la bursa a ultimelor 60 zile. Asta inseamna astazi cca. 0,52 lei/ actiune, deci nu iesiti in pierdere. Necazul este, ca actiunile s-au terminat si deci nu se mai dau.