avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 247/2005
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 247/2005

parintilor mei le-au fost luate cu ani in urma 4,5 ha pamant au facut un dosar de cand au aflat de aceasta lege la care zilele trecute au primit o instiintare sa cumparam unele actiuni , parintii mei nu vor acele actiuni ei vor sa li se dea o suma de bani daca este posibil . Ne intereseaza daca putem primii bani sau suntem obligati sa cumparam acele actiuni si daca da cum trebuie sa procedam .
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ssusu , utilizator 11:44, 6 Martie 2012
Daca acele terenuri nu mai pot fi acordate in natura veti primi actiuni la fondul proprietatea. Dupa ce primiti actiuni la acest fond puteti sa le pastrati pentru a obtine dividende ori puteti sa le vindeti la bursa.

Valoarea unei actiuni primite este de 1,12 lei/actiune dar le puteti vinde la bursa doar pentru 0,59 (la data de 29.2.2012), deci o pierdere de aprox. 47,74%.
va multumesc frumos.
Trebuie sa-l corectez pe D-l avocat, deoarece recent am trecut prin toate peripetiile legate de un caz similar cu a Dvs.
Valoarea la care se dau actiunile Fondul Proprietatea este media de valoare de tranzactionare la bursa a ultimelor 60 zile. Asta inseamna astazi cca. 0,52 lei/ actiune, deci nu iesiti in pierdere. Necazul este, ca actiunile s-au terminat si deci nu se mai dau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare dividende bursa gcazaciuc gcazaciuc Buna ziua, Sunt incepator in domeniul investiilor pe bursa si nu am gasit un raspuns la urmatoare intrebare: Am investit anul trecut o suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde actiuni petrom si care ar fi pretul pe actiune? amadelalma amadelalma Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu cateva sfaturi in legatura cu niste actiuni pe care le-am mostenit de la bunicii mei si ulterior am aflat ca sunt la ... (vezi toată discuția)
Actiuni fondul proprietatea - cum recuperam diferenta de valoare Dana Marin Dana Marin Familia mea e in situatia in care a primit de la ANRP actiuni la Fondul Proprietatea la valoarea de 1 ron pe actiune. Ne-au impins apoi sa le vindem doar pe ... (vezi toată discuția)