avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare functie

Buna ziua,
Pt a schimba functia unui angajat din sofer in muncitor necalificat, este suficienta semnarea unui act ad la CIM cu acordul partilor?
Invers era mai simplu,stiam sigur ca e suficient un astfel de act ad, dar fiind vorba despre o retrogradare, nu mai stiu ce e suficient si ce nu...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:40, 5 Martie 2012
Este sufiecienta semnarea actului aditional, chiar daca intr-un alt sens este vorba de o retrogradare ... retrogradarea este de fapt o sanctiune disciplinara care se aplica pe o durata temporara, de maxim 60 de zile.
Dar pentru micsorarea unui salar? Este suficienta semnarea unui act aditional, sau trebuie justificata in vreun fel modificarea?
Nu trebuie justificata modificarea salariului , fie prin majorare , fie prin micsorare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere salariu de baza Monica H. Monica H. cum pot reduce salariul de baza al unui salariat? (vezi toată discuția)
Retrogradare abuziva geosau geosau in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)
Retrogradare functie Vioreld Vioreld stie careva cum pot retrograda din functie un director general si sa-i micsorez si salariul? va multumesc. (vezi toată discuția)