avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare societate comerciala pentru organizare ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare societate comerciala pentru organizare evenimente

Am un ONG, are 4 ani peste 200 de proiecte organizate. In statut am trecut ca una dintre actiunile prevazute este si infiintarea unei societati comerciale care sa sprijine activitatea ONG ului. Am gasit un domn care ne pune o casa la dispozitie pentru organizarea unor evenimente culturale private (recitale de poezie, chitara, vioara, seri de lectura, proiectii de filme etc) Pentru sustinerea spectacolelor am nevoie sa incasez contravaloarea biletelor. Pe ONG nu am cum.
Pot sa deschid sub umbrela ONG ului o societate comerciala de organizari evenimente, care sa aiba angajati si tot ce este necesar dar ale carei incasari sa se verse dupa plata datoriilor catre stat in conturile Asociatiei?
Contabila mea spune ca nu am voie sa fac o astfel de societate, este adevarat?

Daca este adevarat ce spune contabila, stie cineva o solutie?
E bine ca inainte de a va deschide acea firma, sa va calculati costurile, nu cele de infiintare, ci cele care apar in urma organizarii unui astfel de eveniment, cu acces pe baza de bilete, cu plata impozitului pe spectacole, cu folosirea numai a biletelor sau abonamentelor fiscalizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O asociatie poate infiinta o fundatie? AlinaCobuz AlinaCobuz Buna ziua! Doresc sa infiintez o asociatie de si pentru tineret (ONG, non-profit) care se va ocupa cu organizari de evenimente culturale, cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Autofinantarea ong este obligatorie prin lege? Nicoleta12 Nicoleta12 Buna seara, Nicoleta este numele meu si sunt membra a unei organizatii tip ONG. As vrea sa stiu daca membrii inscrisi ai unei astfel de organizatii ar trebui ... (vezi toată discuția)
Despre autofinantare si aria (geografica) de desfasurare a activitatii unui ong Morgiana Morgiana Buna ziua, Am cateva intrebari punctuale, delimitate una de alta. 1. In criza de fonduri, mai ales la inceput, cand sponsorii sunt reticenti si cer ... (vezi toată discuția)