Salut.Am o nelamurire si tare recunoscator v-as fi daca mi-ati putea raspunde.Intrebarea asta mi-a venit dupa ce am terminat liceul...si cred ca nu doar eu mi-a pun ci si altii care au terminat liceul.
Asadar,un absolvent de liceu cu diploma de bacalaureat,vrea sa se angajeze.Tanarul nu prea are multe cai,e total dezorientat,nu prea stie incotro sa o ia.
Asta se intampla in Romania in zilele noastre cu majoritatea absolventilor de liceu ce isi doresc sa isi inceapa cariera.
Avand in vedere ca nu prea are incotro sa o ia, el se apuca sa lucreze intr-un alt domeniu decat cel ce l-a terminat.Vreau sa stiu pana la urma daca acea diploma mai are vreo valoare(importanta)?De ce?Unde e incadrat un tanar absolvent odata iesit de pe bancile scolii?Ce beneficii cel care are o diploma de bacalaureat fata de un muncitor?Intrebarile ar putea continua...insa eu cred ca intrebarile cele mai importante ar fi cele enumerate mai sus.Va multumesc mult.
Daca absolventul de liceu a terminat un liceu tehnic si deci a iesit din liceu cu o calificare se poate angaja pe un post din domeniul in care s-a pregatit. In rest, am senzatia ca diploma de bac ii trebuie doar daca vrea la facultate, in rest doar calificarea il mai ajuta, daca are una.