avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala si autoturism ridicat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala si autoturism ridicat

textul este acesta: a stationat voluntar in intervalul orar 11:19-11:26 auto cu nr....in statia destinata trolebuz de transport public de persoane, de venind obstacol in partea carosabila . Si am fost incadrat la art. 143 lit. a, si art. 142 lit. g

cum pot contesta aceasta amenda, si daca este legal sa imi ridice masina deoarece eu in zona nu am vazut semn de ridicare masina.
Zona in care am primit amenda este zona Gara de Nord Bd. I. Ghe. Duca prin dreptul fostului hotel Dunarea.
Va multumesc.
Depuneti contestatia la judecatoria in circumscripia caruia s-a intamplat evenimentul (nu mai stiu ce sector este pe la Gara de Nord - parca 6...)

Oricum, daca intr-adevar masina dvs, era stationata in statia de trolebuz, atunci nu era necesara existenta unui semn de interzicere sau de ridicare a masinii.

In codul rutier sunt enumerate locurile in care nu ai voie sa stationezi voluntar; unul dintre aceste locuri este si statia transportului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am și eu o întrebare, dat fiind că sunt de la tara ... FloricaA FloricaA Buna ziua! Am și eu o întrebare,dat fiind că sunt de la tara .Are voie un tir sa se oprească pe partea carosabila in fata unui magazin daca aceasta este pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv contraventie griffindolph griffindolph Va rog sa ma ajutati cu motivele care ar putea duce la anularea PV de contraventie in speta urmatoare ( am patit-o chiar de ziua mea ). An stationat voluntar ... (vezi toată discuția)