Buna ziua. Astazi mi-a fost ridicata masina in sectorul 1. Situatia era urmatoarea: la intersectia a 2 strazi, dupa curba ce face intrarea pe straduta la 2-3 metri se afla o trecere de pietoni, iar la 4-5 metri de acea trecere se afla parcata masina mea. Pe acea straduta nu exista nici un semn de interzicere a parcarii.
Totusi, masina mi-a fost ridicata cu urmatorul motiv: "a stationat in mod voluntar pe coltul intersectiei, creand obstacol in partea carosabilului cu auto marca...". Mi s-a cerut sa platesc taxa de ridicare auto, transport auto si amenda in suma de 268 lei.
De asemenea, pe proces verbal am mentionat in fata agentului ca ridicarea masinii s-a efectuat in conditiile in care nu exista nici un semn de interzicere a parcarii, fara martori si fara prezenta reprezentantilor politiei rutiere.
Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa contest un astfel de proces verbal si unde se face aceasta contestatie.
Desigur ca aveti sanse, isa sa solicitati anularea pv si obligarea intimatei la plata despagubirilor constand in emiterea dispozitiei de ridicare. Competenta este judecatoria din raza sectorului; orasului...etc. Temeiul legal pt despagubiri este 998 C.civ.