Buna ziua,
Mie mi-a fost ridicata masina din fata blocului pe un motiv absolut penibil. In procesul verbal scrie ca a fost parcata la mai putin de 25 de metri de coltul intersectiei. Masurati de mine, sunt 32 de metri. A trebuit sa platesc 5 milioane ca sa imi rascumpar masina (asta inseamna aproximativ 80% din tot salariul meu de student).
As dori sa depun contestatie la aceasta decizie. In consecinta am sunat la Judecatoria sectorului 6 pentru a intreba care sunt pasii ce trebuiesc parcursi. Mi s-a spus ca am nevoie de:
- contestatie redactata de un avocat (sau de catre mine daca stiu sa o fac) in 2 exemplare
- procesul verbal in 2 exemplare
- documente de identificare
Problema mea o reprezinta contestatia respectiva. Cum se redacteaza o astfel de contestatie? Nu imi pot permite un avocat. Ce am de facut?
contestatia nu are o forma determinata ci variaza in functie de situatia de fapt .Pentru asta ar trebui vazut procesul verbal si auzita poveste dvs.Apoi, ar trebui ca un avocat sa va spuna daca aveti sau nu sanse de reusita in functie de probatoriul pe care il veti face in cauza.
Onorariul avocatial nu ar trebui sa constituie o problema foarte mare cata vreme cuantumul amenzii este de doar 500 lei.
Va multumesc pentru raspunsul prompt, insa nu prea m-a lamurit.
nu cred ca exista vreun avocat pe lumea asta care sa imi ia mai putin de 50 lei pentru minunata mea problema.
In plus, nu inteleg de ce trebuie sa umblu in 20 de parti, sa platesc avocat, sa ma invoiesc de la serviciu s.a.m.d ca mi s-a facut o nedreptate, CULMEA, de catre un "serviciu" care trebuia sa imi faca dreptate. Dar na, traiesc in romania...
Imi repet intrebarea. Ce anume trebuie scris in acea contestatie? Ce trebuie sa apara? Vreau si eu sa vad una facuta, chiar daca tema "parcare ilegala" nu este aceeiasi.
In cazul in care sunt folositoare, hai sa pun si niste date suplimentare
Proces verbal incheiat astazi... etc
"A stationat voluntar auto B xx xxx in intervalul de timp 9:56 - 10:07 la mai putin de 25 de metri de coltul intersectiei"
Fapta savarsita prevazuta de art 193/o si sanctionata de art 100/2 din OUG
195/02 si sanctionata de art 100/1/b din
amenda in suma de AVERTISMENT
Martor asistent CASETA VIDEO NR xxxx
Alte mentiuni: "Nu sunt de acord cu masura luata"
am luat la cunostinta (semnatura)
chiar daca este avertisment, doresc sa mi se dea castig de cauza pentru a-mi putea recupera banii de la firma care mi-a ridicat autoturismul (am intrebat acolo si am inteles ca se face pe cale amiabila)