Buna seara in data de 27.07 am stationat pe avarii in fata unui magazin.am fost amendata de catre politia locala cu 250 ron (2 puncte penalizare)in procesul verbal s-a scris:”a condus si a oprit voit in dreptul magazinului la o distanta mai mica de 25 m de intersectie ingreunand traficul din zona”.mentiunea mea a fost ca nu am depasit cele 5 minute si nu am ingreunat traficul din zona .la momentul stationarii fiind suficient spatiu pt circulatie.insa organul in drept a trecut in procesul verbal doar ca nu am depasit cele 5 minute…pot contesta aceasta amenda??am sansa de a castiga invocand eventual si un alt motiv??ma puteti ajuta??
Din moment ce ati oprit la mai putin de 25 de metri de o intersectie nu are importanta faptul ca nu circulau masini la acea ora, sau era trafic redus. Oprirea reprezinta imobilizarea autovehiculului mai putin de 5 minute. Dupa aceea devine stationare. Daca intersectia nu este dirijata, sau nu exista sens giratoriu se interzice oprirea la mai putin de 25 de metri de coltul acesteia. Din punctul meu de vedere nu cred ca aveti de ce sa contestati. Mai asteptam pareri.
Retinere permis
09mika
Eram la intrare in sensul giratoriu.Prima coloana care ieşea din sens stationa la trecerea pe calea ferată deoarece era bariera.Eu am semnalizat stânga si ... (vezi toată discuția)