avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie impotriva politiei locale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie impotriva politiei locale

Buna seara in data de 27.07 am stationat pe avarii in fata unui magazin.am fost amendata de catre politia locala cu 250 ron (2 puncte penalizare)in procesul verbal s-a scris:”a condus si a oprit voit in dreptul magazinului la o distanta mai mica de 25 m de intersectie ingreunand traficul din zona”.mentiunea mea a fost ca nu am depasit cele 5 minute si nu am ingreunat traficul din zona .la momentul stationarii fiind suficient spatiu pt circulatie.insa organul in drept a trecut in procesul verbal doar ca nu am depasit cele 5 minute…pot contesta aceasta amenda??am sansa de a castiga invocand eventual si un alt motiv??ma puteti ajuta??
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:07, 7 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"mentiunea mea a fost ca nu am depasit cele 5 minute"

Șansele dvs. depind de existența unor probe care pot dovedi în instanță că nu ați depășit acest interval de timp.

Plângerea contravențională se taxează cu 20 lei taxă de timbru.
Din moment ce ati oprit la mai putin de 25 de metri de o intersectie nu are importanta faptul ca nu circulau masini la acea ora, sau era trafic redus. Oprirea reprezinta imobilizarea autovehiculului mai putin de 5 minute. Dupa aceea devine stationare. Daca intersectia nu este dirijata, sau nu exista sens giratoriu se interzice oprirea la mai putin de 25 de metri de coltul acesteia. Din punctul meu de vedere nu cred ca aveti de ce sa contestati. Mai asteptam pareri.
M-am castigat cu un avertisment
Felicitari. Opriti si data viitoare.


Cosmina Bogdan a scris:

M-am castigat cu un avertisment



Ieftin, pentru contraventia pe care ati savarsit-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am și eu o întrebare, dat fiind că sunt de la tara ... FloricaA FloricaA Buna ziua! Am și eu o întrebare,dat fiind că sunt de la tara .Are voie un tir sa se oprească pe partea carosabila in fata unui magazin daca aceasta este pe ... (vezi toată discuția)
Politia comunitara - amenda parcare (strada cu sens unic) raul_p raul_p am un magazin pe o strada cu sens unic, unde parcarea e legala doar pe sensul de mers adica pe dreapta, magazinul meu e pe stanga si normal ca atunci cand am ... (vezi toată discuția)
Retinere permis 09mika 09mika Eram la intrare in sensul giratoriu.Prima coloana care ieşea din sens stationa la trecerea pe calea ferată deoarece era bariera.Eu am semnalizat stânga si ... (vezi toată discuția)