avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto la 4-5m de la trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto la 4-5m de la trecerea de pietoni

Buna ziua. Astazi mi-a fost ridicata masina in sectorul 1. Situatia era urmatoarea: la intersectia a 2 strazi, dupa curba ce face intrarea pe straduta la 2-3 metri se afla o trecere de pietoni, iar la 4-5 metri de acea trecere se afla parcata masina mea. Pe acea straduta nu exista nici un semn de interzicere a parcarii.
Totusi, masina mi-a fost ridicata cu urmatorul motiv: "a stationat in mod voluntar pe coltul intersectiei, creand obstacol in partea carosabilului cu auto marca...". Mi s-a cerut sa platesc taxa de ridicare auto, transport auto si amenda in suma de 268 lei.
De asemenea, pe proces verbal am mentionat in fata agentului ca ridicarea masinii s-a efectuat in conditiile in care nu exista nici un semn de interzicere a parcarii, fara martori si fara prezenta reprezentantilor politiei rutiere.
Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa contest un astfel de proces verbal si unde se face aceasta contestatie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tantan , utilizator 09:20, 29 August 2011
Deci a fost vina mea. Nu stiam de aceasta restrictie. Deci, in acest caz trebuie sa imi asum toate aceste taxe, nu?
Din pacate, da.
Am inteles. Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea abuziva a masinii pavel_off pavel_off Buna ziua, Mie mi-a fost ridicata masina din fata blocului pe un motiv absolut penibil. In procesul verbal scrie ca a fost parcata la mai putin de 25 de metri ... (vezi toată discuția)
Parere privind ridicare auto niculaet niculaet Buna ziua! As dori o parere juridica in urmatoarea speta: In cursul zilei de astazi, masina unui prieten a fost ridicata de pe Calea Giulesti, de catre firma ... (vezi toată discuția)
Masina ridicata din parcare ,politia schimband locul cu- intersectie NeluBalas NeluBalas Buna ziua.In data de 24.05.2011 la 7.30 dimineata ,,nu am fost lasat sa intru in spital cu masina cu care transportam un bolnav f grav,l-am lasat pe acesta la ... (vezi toată discuția)