Buna ziua. Astazi mi-a fost ridicata masina in sectorul 1. Situatia era urmatoarea: la intersectia a 2 strazi, dupa curba ce face intrarea pe straduta la 2-3 metri se afla o trecere de pietoni, iar la 4-5 metri de acea trecere se afla parcata masina mea. Pe acea straduta nu exista nici un semn de interzicere a parcarii.
Totusi, masina mi-a fost ridicata cu urmatorul motiv: "a stationat in mod voluntar pe coltul intersectiei, creand obstacol in partea carosabilului cu auto marca...". Mi s-a cerut sa platesc taxa de ridicare auto, transport auto si amenda in suma de 268 lei.
De asemenea, pe proces verbal am mentionat in fata agentului ca ridicarea masinii s-a efectuat in conditiile in care nu exista nici un semn de interzicere a parcarii, fara martori si fara prezenta reprezentantilor politiei rutiere.
Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa contest un astfel de proces verbal si unde se face aceasta contestatie.
Contestatia este dreptul dv iar firma care v-a ridicat autoturismul sau politia care a dat dispozitia de ridicare a autoturismului trebuie sa faca dovada ca ati stationat in loc nepermis.
Da, multumesc pentru raspunsuri. Mie mi s-a zis ca s-au facut poze, insa nu mi-au aratat nici una. De asemenea, am citit acum ca era in obligatia lor sa imi dea o copie a notei de constatare, ceea ce nu s-a intamplat.
In procesul verbal, la rubrica "martor", nu este trecut nici un nume, si nu este nici o semnatura. Deci nu am dovada ca ceea ce este inscris in PV este adevarat.
Daca fapta s-a petrecut asa cum ati descris-o sansele de castig sunt minime intrucat ati stationat neregulamentar.
Art. 142. - Se interzice oprirea voluntar a vehiculelor:
f) n intersecii, inclusiv cele cu circulaie n sens giratoriu, precum i n zona de preselecie unde sunt aplicate marcaje continue, iar n lipsa acestora, la o distanta mai mica de 25 m de coltul interseciei;