avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... masurare teren mostenit?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

masurare teren mostenit?

Buna! Parintii mei au mostenit impreuna cu un unchi o casa parinteasca cu terenul aferent. Intre timp unchiul nostru a decedat iar copiii sai doresc sa vanda jumatatea tatalui.Problema este ca nu stim cine o poate masura si hotara care este jumatatea spatiului locuibil si a curtii caci nu ne putem intelege omeneste. Cu cine trebuie sa luam legatura: cu un topograf, cu cei care au facut cartea funciara?Astept un raspuns si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 21:31, 1 Martie 2012
Se face o documentaţie cadastrală pe întreg terenul de către un expert topo cadastral autorizat de OCPI, Apoi la notar se face ieşirea din indivizune, d-voastră şi copiii unchiului. Dacă nu vă înţelegeţi prin partaj voluntar , atunci în numai în instanţă. Dar şi într-un caz sau altul se va face o nouă documentaţie cadastrală cu ceeace va avea fiecare. Întrebare-cine sunt cei "care au făcut cartea funciară"? Se înţelege că terenul este deja întabulat sau cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

(dezmembrare) cum se face iesirea din indiviziune? sorin85 sorin85 Buna ziua, Eu si fratele meu suntem coproprietari pe o bucata de teren,eu as vrea sa imi vand partea dar el nu este de acord sa isi vanda partea,asa ... (vezi toată discuția)
Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã? emg emg Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)