avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CPP sau CPC este aplicabil in dosar penal cu parte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CPP sau CPC este aplicabil in dosar penal cu parte civila?

cine ma lamureste si pe mine cu ceva:
intr-un dosar penal unde p.civ. pretinde daune morale, dpdv procedural vorbim de actiune civila in proces penal in acest caz, nu-i asa?...
Care procedura este aplicabila in caz de revizuire a hotararii definitive in recurs: procedura penala sau civila?
Speta: avem un dosar penal in care partea civila s-a constituit ptr decesul fiicei cu suma de 200.000 de lei cu titlu de daune morale. In fond s-a admis actiunea asa cum a fost formulata, insa in recurs, s-a eliminat asiguratorul de la raspunderea de a plati dezdaunarea, ba mai mult a redus la jumatate pretentiile p.civ. si inculpatul singur obligat la plata daunelor morale. Partea civila vrea sa atace decizia penala de la curte cu revizuire, pe art.322 pct.2 CPC, pentru faptul ca asiguratorul nu a cerut eliminarea sa din raspundere si nici micsorarea daunelor nu a cerut-o nimeni. In plus, instanta nu a pus nici un temei legal ptr o astfel de hotarare.
Va sunt profund indatorata si cu multe mutlumiri pentru orice parere oricat de mica ar fi ea.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:02, 1 Martie 2012
Daca este revizuire in penal CPP este aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai extraordinare de atac impotriva unei hotarari pronuntate in recurs sorania sorania o alta intrebare am pentru ca astazi am avut un recurs facut de parat , la tribunal mi- a admis actiunea avind ca obiect pretentii (asa este scris in sentinta) ... (vezi toată discuția)
Daune materiale ºi morale în recurs miki70_is miki70_is [b]Se poate solicita daune materiale şi morale la instanţa de recurs dacă nu au fost solicitate la instanţa de fond sau trebuie făcută obligatoriu o ... (vezi toată discuția)
Revizuire decizie recurs care evoca fondul ContSters305985 ContSters305985 intr-o cauza avand ca obiect revizuire decizie recurs pronuntata potrivit 304 indice 1 cpc, ( adica fara drept de apel ..cu recurs devolutiv- e pentru ... (vezi toată discuția)