avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cai extraordinare de atac impotriva unei hotarari ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cai extraordinare de atac impotriva unei hotarari pronuntate in recurs

o alta intrebare am pentru ca astazi am avut un recurs facut de parat , la tribunal mi- a admis actiunea avind ca obiect pretentii (asa este scris in sentinta) cu 10 000 lei daune morale ; eu am facut actiune in raspundere civila contractuala fata de angajator - nerespectarea confidentialitatii datelor cu character personal ale salariatului ; pot spune ca in citatie era trecut fond - contestatie decizie de concediere , intre actele depuse era si decizia de concediere ; asa cum am scris in sentinta a scris obiect pretentii si mi-a admis cererea ;

astazi in recurs a admis recursul angajatorului ( eu sint in revizuire cu concedierea) ; va spun ca din nou in citatie era trecut contestatie decizie de concediere dar asa cum am spus actiunea mea a fost in raspundere civila contractuala , nu stiu cum si pentru ce motiv I-a admis recursul ?
va rog sa ma sfatuiti ce cai extraordinare de atac sa folosesc caci nu este legal recursul
Puteti face revizuire sau contestatie!

Contestatie in anulare! Trebuie sa fie indeplinite insa conditiile impuse de lege!

Ultima modificare: Joi, 8 Mai 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Solutia din recurs este : modifica sentinta , admite recursul , modifica in tot sentinta recurata in sensul ca : respinge actiunea ca neintemeiata ; irevocabila

mi-am dat seama ca prima instanta = tribunalul bucuresti , nu a mentionat articolul din lege aplicabil : art. 6 alin 1 si 2 codul muncii , a mentionat art. 6 si 8 , 269 ; astfel ca exista doua hotairi definitive potrivnice - art. 322 alin7 cpc ( procesul a inceput pe vechiul cod in martie 2012 ) ;
va rog sa mentionati :
- sensul textului : evocarea fondului ,
- daca trebuie sa astept redactarea hotaririi pentru ca termenul de revizuire este de o luna de la pronuntare - art 324 alin 1 ,
- ce inseamna respinge actiunea ca neintemeiata in acest caz , eu consider ca tocmai omisiunea din sentinta primei instante de a nu preciza textul de lege aplicabil ;
-conditiile revizuirii , am citit ca trebuie sa cer anularea hotaririi a carui revizuire o solicit ,

Sa o luam metodic la multitudinea intrebarilor dvs!
Evocarea fondului inseamna ca hotararea de recurs s-a pronuntat avand in vedere chestiunile de drept si probele administrate de parti in dosarul respectiv, nu s-a solutionat pe exceptii (netimbrare, nulitate nemotivare recurs in termen etc).
Va trebui sa asteptati sau nu comunicarea hotararii instantei de recurs, functie de temeiul de drept pe care va veti intemeia revizuirea (art. 322 din vechiul Cod de procedura civila!);
Respingerea actiunii ca neintemeiata inseamna ca instanta de recurs a considerat ca dvs. nu aveati dreptate!
Referitor la condittile revizuirii, puteti sa le cititi in Codul de proc civila (pe care observ ca deja l-ati studiat!), dar eu va recomand sa apelati la un avocat care cu siguranta va stii mult mai bine ce si cum are de facut cu revizuirea pe care doriti sa o faceti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschid acest topic ca fiind o provocare pentru toti cei ce cunosc procedura judecatii cererilor de revizuire in vcpc (gabriela pintea, freeelis, stoica ioana, lascoschi sa) FRD FRD Plecand de la art 322 alin 1 pct 5 in coroborare cu art 326 alin 1 din VCPC si avand in vedere si prevederile art 137 din acelasi cod. Avem urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul in cazul unei revizuiri a unei hotarari a instantei de recurs atunci cand s-au judecat doua recursuri atat al paratului cat si al reclamantului care este ... (vezi toată discuția)
Revizuire shhomerul shhomerul hotararea data de instanta de fond ( tribunal ) fiind definitiva si fara cale de apel ci doar de recurs se poate fii revizuita? (vezi toată discuția)