avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie incasata necuvenit
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie incasata necuvenit

Buna ziua!mama mea a primit anul trecut doua pensii.in urma legii pensiilor in luna ianuarie a.c a primit pensia in cuantumul cel mai avantajos.ieri a primit o instiintare de la casa de pensii ca trebuie sa returneze suma de 3200 de lei,pensie incasata necuvenit de-a lungul anului 2011.nu a primit acasa instiintare ca trebuie sa opteze pt pensia cea mai avantajoasa si nici la inceputul anului 2011 nu a fost optata din oficiu pensia cea mai mare de catre autoritatile statului.nu avea cum sa stie ca trebuie sa mearga la casa judeteana de pensii sa opteze pt o singura pensie,in mediul rural are cum sa aiba acces la legea pensiilor,nu are internet,nu stie sa citeasca prea bine..asa ca intr-un fel sarmana femeie de la tara s-a trezit ca are de returnat suma de mai sus.cum am putea rezolva problema,in ideea in care sa nu mai achite suma?
Multumesc
Din pacate, nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii!

Suma va trebui returnata. Va trebui sa poarte o discutie cu Casa de pensii pentru a o putea lasa pe mama dvs. sa returneze suma esalonat.
multumesc frumos.poate se va proceda cf codului de procedura civila si va putea achita o treime din pensia lunara ca rate lunare inapoi spre casa de pensii.sper doar sa nu fie nevoita sa dea toti banutii o data pt ca nu ii are.ceea ce ma supara este ca la tara la mama mea sunt inca unii pensionari care incaseaza doua pensii..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 181 din legea 263/2010 Mihaelaioli Mihaelaioli As vrea sa stiu ce stipuleaza art. 181, si anume cum se face recuperarea drepturilor necuvenite incasate de la asigurarile sociale( pensie). Multumesc (vezi toată discuția)
Probleme plata la casa de pensii pt pfa marian-s marian-s Buna ziua! Sunt pfa din anul 2006. La deschidere nu am fost informat referitor la plata unei contributii la Casa de Pensii. In anul 2011 am primit o ... (vezi toată discuția)
recuperare bani samy2012 samy2012 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu era pensionar dar si consilier local. perioada 2012-2016. In anul 2016 Curtea de Conturi a constatat ... (vezi toată discuția)