avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un parinte decedat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un parinte decedat

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema.
Am o cunostinta a carei fiica a decedat lasand in urma 2 copii minori ( de 3 si 5 ani). Tatal copiilor traiaste, dar nu are servici, iar copii sunt la bunici (parintii mamei). Bunica care ii ingrijeste doreste sa stie daca poate obtine custodia copiilor, si sa beneficieze si de drepturile banesti pe care le au copii in acesta situatie. Mentionez ca datorita faptului ca tatal nu a platit impozitele la stat, in momentul de fata copiilor li s-a sistat alocatia.
Ce poate face bunica in situatia data.
Va multumesc anticipat!

Janina Arcalean
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 09:44, 2 Martie 2012
Bunica poate cere in instanta stabilirea domiciliului minorilor la aceasta.
Se va face o ancheta psihosociala in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort adrianalascut adrianalascut buna seara,as avea o intrebare in legatura cu divortul......sotul meu a inaintat proces pentru divort...noi avem 2 minore una de aproape 6 ani si cea mica de ... (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj prin mediere herminast herminast Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)