avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartamente cu proprietari necunoscuti sau decedati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartamente cu proprietari necunoscuti sau decedati

buna ziua,
cum trebuie sa procedeze Asociatia de proprietari pentru a afla numele proprietarului sau pentru a declara apartamentul vacant in urmatoarele cazuri:
1. apartament castigat prin licitatie publica de persoana necunoscuta. Executorul judecatoresc nu vrea sa comunice castigatorul iar acesta nu a actualizat cartea funciara (e tot pe numele celui care a pierdut apartamentul)
2. apartament cu proprietar decedat de mai multi ani (acesta figureaza in cartea funciara). Apartamentul e locuit de o persoana care se pretinde proprietar dar nu a adus nici un document in acest sens. Plateste intretinerea la zi.
3. apartament cu proprietar decedat de mai multi ani (acesta figureaza in cartea funciara). intretinerea e achitata de o persoana care se declara mandatarul mostenitorului dar nu s-a facut nici un demers in vederea succesiunii
Toate aceste date sunt vitale in vederea finalizarii dosarului pentru consolidarea antiseismica a blocului
Cel mai recent răspuns: ruxyradu , utilizator 13:17, 4 Martie 2012
cred ca cel mai intelept ar fi sa notificati in scris acesti "proprietari" si sa-i invitati la o discutie cu comitetul asociatiei, daca nu se prezinta, ati putea sa apelati la politie si sa-i reclamati ca refuza sa-si prezinte identitatea si calitatea si refuza sa fie trecuti in cartea de imobil...
Calitatea mea este de vicepresedinte al Asociatiei si persoana autorizata de Asociatie in relatia cu Primaria in problema consolidarii antiseismice a blocului. In aceasta pozitie trebuie sa inaintez Primariei dosarele proprietarilor continand copie dupa actul de proprietate, cadastru, intabulare si declaratie notariala. Avand in bloc 3 apartamente cu proprietari necunoscuti, Primaria nu poate incepe procedurile pentru actiunea de consolidare, desi proiectul este finalizat (pentru acesta au fost suficiente 50%+1 din dosare complete).
In aceasta situatie, doresc sa stiu cum putem iesi din acest impas (e vorba de 53 de proprietari si familiile acestora care asteapta dupa 3 ..necunoscuti). Licitatia pentru lucrarile de consolidare se face doar dupa ce se depun la Primaria 100% din dosare!
Pentru primul caz rugati executorul sa transmita un mesaj actualui propietar. Cel mai simplu mi se pare o scrisoare gata pregatita urmand ca executorul sa scrie pe ea adresa propietarului si sa o puna la posta.
Nu este obligat dar cred ca va accepta sa va ajute, daca ii explicati situatia.

Si ar mai fi un aspect: cel care a castigat licitatia cum plateste intretinerea? Ca si daca nu sta in bloc tot trebuie sa plateasca pentru cheltuielile pe cota indiviza.
Daca nu plateste ii puteti cere executorului numele si adresa pentru a-l putea da in judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Carturarul, utilizator
Mergeti la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara si solicitati (contra cost) datele despre cele 3 apartamente cu proprietarii lor...
Am fost la cadastru si apartamentele figureaza pe numele fostilor proprietari, decedati respectiv al celui care a pierdut la licitatie apartamentul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de acceptare succesiune ruxyradu ruxyradu As dori sa stiu daca o persoana care are drept de mostenire al unui apartament (fratele proprietarului defunct) dar nu doreste sa faca succesiunea (pentru a nu ... (vezi toată discuția)
Asociatie de propietari.putem vinde datoriile unui restantier,unei firme de recuperari dorudoru dorudoru Va scriu in numele unei asociatii de propietari.Exista in bloc un propietar care are restante mari le intretinere. 20000 lei .Cand este dat in judecata se ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare intre o pers.fizica si propietar banca raluca tivichi raluca tivichi Buna ziua, Urmeaza sa achizitionez un imobil in urma unei licitatii la o banca ( daca voi castiga) din cate am inteles eu voi acoperii datoriile vechiului ... (vezi toată discuția)