avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este obligatoriu sa intocmesti decizie de suspendare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este obligatoriu sa intocmesti decizie de suspendare cim pentru 1 zi de concediu fara plata?

Pentru o singura zi de concediu fara plata este obligatorie intocmirea unei decizii de suspendare a CIM si, implicit, decizie de incetare a suspendarii? Dar pentru o zi de absent nemotivat? Este obligatoriu ca transmiterea in REVISAL a perioadelor de suspendare a cim sa se faca in baza unei decizii de suspendare? Care este sanctiunea pe care o suporta angajatorul daca transmite in REVISAL suspendarea CIM fara sa fi intocmit in prealabil decizia de suspendare?
Cum se procedeaza corect?

Cel mai recent răspuns: jacqueline_k , utilizator 11:16, 2 Martie 2012
Suspendarea c.i.m. in cazul CFP nu este obligatorie , potrivit art.54 C.mun. ... insa daca se decide suspendarea acestuia, atunci suspendarea se completeaza si se transmite prin REVISAL.

Cum am mai specificat si in alte discutii de acest gen, pentru a preintampina eventualele discutii divergente cu cei de la ITM am recomandat operarea suspendarii in revisal...

Cu toate ca legea nu prevede modul prin care se suspenda c.i.m., este de preferat intocmirea unei decizii de suspendare a c.i.m... legea nu sanctioneaza neintocmirea acestei decizii ... sunt angajatori care opereaza suspendarea pe baza cererii de CFP aprobata de conducerea angajatorului.
Multumesc mult pentru raspuns. Prescriptiile tehnice de aplicare a REVISALULUI prevad existenta unei decizii. Legea nu obliga angajatorul sa intocmeasca decizie de suspendare si, respectiv, de incetare a suspendarii. Ce regim juridic au aceste prescriptii tehnice? Cine prevaleaza: prescriptiile tehnice sau codul muncii?
Prescriptiile tehnice nu au niciun regim juridic , intrucat acestea nu sunt cuprinse intr-un act normativ .. iar daca ar avea o valoare juridica, atunci acestea nu pot adauga la lege sau unde legea nu distinge nici interpretul nu treguie să distingă..:)

Asadar, prevaleaza dispozitiile Codului Muncii
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult pentru lamuriri. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim in revisal romservinvest romservinvest Bună dimineata, Vă rog frumos, să mă ajutaţi cu un răspuns: am operat în revisal o suspendare a contractului individual de muncă pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca mopy mopy daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)