avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate stabili la venit minim pensia de intretinere?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate stabili la venit minim pensia de intretinere?

am dat in judecata pe tatal baietelului meu ptr obligare la plata pensie d eintretinere.
el se afla in strainatate. am aflat ca si-a skimbat resedinta,adresa pe care eu o stiam acum se afla in alta tara si nu mai stiu adresa lui.
in fine, judecatorul poate stabili cuantumul la venitul minim pe economie , kiar daca eu nu i-am adus adresa paratului, ptr a fi citat?
astept cu nerabdare un raspuns, luni am sedinta.
Cel mai recent răspuns: imperia , utilizator 14:15, 2 Martie 2012
Daca nu stiti unde locuieste tatal, deduc de aici ca nu stiti nimic de dumnealui. Daca este asa, cine ar plati pensia pe care prin absurd, un judecator ar stabili-o la cuantumul venitului minim pe econimie? Unde i-ar fi comunicata sentinta respectiva tatalui ca sa stie ce are de platit? Sau cine ar plati-o daca inteleg ca nu puteti da de urma dumnealui?

Nu am cunostinte juridice, insa avand in vedere faptul ca tatal nu a fost citat, veti primi luni un alt termen pentru ca si partea adversa sa fie citata. Asta in cazul in care obtineti o adresa unde locuieste tatal ...
va inteleg nedumerirea, am fost confuza in exprimare.
ideea este urmatoarea: paratul are domiciliul aici in tara, adresa pe care eu o stiu, momentan acolo locuiesc si parintii sai.deci acolo ar primi rezolutia..
ceea ce nu stiu eu acum este adresa paratului din strainatate,deaorece cand a aflat de proces, a emigrat din tara in care se afla si anume din islanda, mutandu0se in Italia. adresa din Italia eu nu o stiu si de aceea el nu poate fi citat.
ma interesa sa aflu daca se pooate stabili suma raportata la venitul minim pe economie, kiar daca eu nu ii stiu adresa paratului si nici adresa angajatorului,ptr ca,sigur are i un serviciu..in fine, sunt ingrijorata ca nu cumva sa se amane cazul,..
multumesc ptr interes si raspusnul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dandascalu44 dandascalu44 buna seara, exista o hatarare definitiva de stabilire a penseiei alimentare catre un minor, din anul 2009, in cuantum de 160 lei, minimul pe economie la data ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copii violeta69 violeta69 va rog sa mi spuneti ce sanse am sa obtin pensie alimentara pentru 2 copii cind tatal e plecat in strainatate (a fast in italia si acum in Germania ) El in ... (vezi toată discuția)
Cum obtin o pensie alimentara..? iulia z iulia z am divortat in 2002 si nu am cerut in instanta pensie alimentara ptr copilul meu,acum in varsta de 11ani.fostul sot locuieste in verona,italia de 10 ani.nu am ... (vezi toată discuția)