avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Modificare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Modificare nume

Buna ziua. Am o nelamurire si nu stiu care ar fi pasii ce trebuie urmati.

Cetatean roman cu domiciliu in strainatate (avand totodata cetatenie dubla). Numele vechi este generic "Croitor", iar cel nou "Croitoru" - diferenta fiin doar de o vocala. In pasaportul romanesc, respectiv certificatul de nastere si de casatorie figurez cu numele vechi, "Croitor" (regimul sovietic a rusificat multe nume romanesti, schimband, adaugand sau inlaturand anumite vocale, fiind citite in rusa acestea nu mai "aduceau " a nume romanesti).

Doresc sa schimb numele corect si in actele romanesti. Din cate am inteles problema cica s-ar rezolva la primaria sect 1 din Bucuresti (nu am avut niciodata domiciliul in Romania). Dar nu stiu exact de ce acte as avea nevoie.

Ma poate cineva ajuta? De ce acte as avea nevoie si cam cat timp ar dure efectiv toate formalitatile? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dyma1982 , utilizator 12:41, 6 Martie 2012
Pana la urma nu se poate face nimic nici la ambasada, nici la consulat. Ma trimite la Bucuresti pentru a rezolva pb. desi am mers cu legea (printata) pusa in link-ul de mai sus de yvk... pare a fi o dezorganizare ... offff..birocratia asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie Alinazzz Alinazzz Buna ziua!eu sunt in italia cu sotul si 2 copii.al doilea copil inca nu este inregistrat in Romania desi are aproapr doi ani .avem dubla cetatenie si eu, in ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre cetatean roman si cetatean american nascut in romania Capshuna Capshuna Bun gasit tuturor, iata situatia, eu cetatean american dar si roman (nascuta fiind in Ro) vreau sa ma casatoresc cu un barbat cetatean roman. Inteleg ca pe ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)