Sotia mea a decedat acum 2.5 ani si nu am facut succesiunea cu cei doi fii ai mei.Am vrut sa inchiriez un spatiu de locuit,am intocmit contractul de inchiriere, m-am prezentat la fisc pt.a inregistra contractul in vederea stabilirii impozitului dar,am fost respins pe motiv ca trebuie sa semneze si sotia care este trecuta in actul casei la rubrica"casatorit cu...(numele sotiei).Fii mei nu revendica nci un drept asupra spatiului de inchiriat dar as vrea sa intru in legalitate dar nu stiu cum,fara a face succesiunea pt ca nu am bani sa platesc taxele notariale si am o virsta la care ma gindesc ca vor face succesiunea copii,pt ambii parinti,odata.#-o
Nu exista alta posibilitate decat dezbaterea mostenirii.
Solutia ieftina dar ceva mai lunga ca durata este sa apelati la dezbaterea succesiunii prin instanta cu ajutorul medierii.
Practic, va duceti la un notar care va elibereaza o incheiere si verifica in registrul testamentelor si succesiunilor (50+lei), dupa acest pas mergeti cu anexa 24, certificatul de deces si actele de proprietate împreună cu copii la un mediator si incheiati un acord de mediere (onorariul este unde la 400-500 lei) dupa care mergeti la judecatorie si depuneti acordul de mediere si o cerere de judecare cu emiterea unei sentinte de expedient si in cateva zile ati terminat cu costuri de ~600 lei
Cotele sunt:
Sotul supravietuitor: 1/4 din partea sotiei
Copii: 3/4 din partea sotiei.
AM FACUT UN CONTRCT DE INCHIRIERE.ACEST CONTRACT A INCEPUT IN 01.10.2010 SI SA INCHEIAT IN 30.09.2011.IAR DE LA FINANTE CONFORM DECLARATIEI DE IMPUNERE 260,IMPOZITUL DE 16% MI SA SPUS CA VOM PLATI SUMA CARE SA STABILIT IN PATRU TRIMESTRE.ADICA PERIOADA CONTRCTUALA.DACA ACEST CONTRACT A INCETAT IN 30.09.2011 FINANTELE IMI TRIMIT SOMATIE SA PLATESC SI PE ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2011.IN 01.10.2011 A INCEPUT UN ALT CONTRACT DE INCHIRIERE.AS DORI SA STIU CE SE IMPOZITEAZA PERIOADA CONTRACTUALA .SI DACA UN CONTRACT SE SFARSESTE IN 30.09.2011 DE CE TREBUIE SA PLATESC IMPOZIT PE O PERIOADA IN CARE ACEST CONTRACT AEXPIRAT SI A INCEPUT UN ALT CONTRACT TOT PE ACEL IMOBIL. AS DORI SA STIU SE IMPOZITEAZA PERIOADA CONTRACTUALA,SAU SUNT NEVOIT SA PLATESC SI PE ULTIMUL TRIMESTRU CHIAR DACA CONTRACTUL A EXPIRAT.VA MULTUMESC
Sponsorizare
vlad.aurelia
Am urmatoarea speta:
-o sc. are la 30.09.2011 de plata imp profit 950(pe cumulat de la inceputul anului),si cf.calculelor ar avea dreptul sa faca o ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.