avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contract inchiriere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contract inchiriere

AM FACUT UN CONTRCT DE INCHIRIERE.ACEST CONTRACT A INCEPUT IN 01.10.2010 SI SA INCHEIAT IN 30.09.2011.IAR DE LA FINANTE CONFORM DECLARATIEI DE IMPUNERE 260,IMPOZITUL DE 16/ MI SA SPUS CA VOM PLATI SUMA CARE SA STABILIT IN PATRU TRIMESTRE.ADICA PERIOADA CONTRCTUALA.DACA ACEST CONTRACT A INCETAT IN 30.09.2011 FINANTELE IMI TRIMIT SOMATIE SA PLATESC SI PE ULTIMUL TRIMESTRU DIN 2011.IN 01.10.2011 A INCEPUT UN ALT CONTRACT DE INCHIRIERE.AS DORI SA STIU CE SE IMPOZITEAZA PERIOADA CONTRACTUALA .SI DACA UN CONTRACT SE SFARSESTE IN 30.09.2011 DE CE TREBUIE SA PLATESC IMPOZIT PE O PERIOADA CARE NU MAI ESTE CONTRACTATA? VA MULTUMESC

Cel mai recent răspuns: Marius2011 , utilizator 13:20, 12 Martie 2012
Perioada fiscala pentru impozitul pe venit este anul calendaristic. Platile anticipate se stabilesc, dupa caz, pe baza chiriei din contract sau declaratiei dvs.(verificati daca venitul din decizia de impunere pentru anul 2011 corespunde cu cel realizat de dvs, corespunzator lunilor din anul 2011 in care s-a derulat contractul care a incetat ), iar suma de plata se distribuie pe 4 termene de plata. In cazul in care, in cursul anului 2011, ati incheiat un nou contract, se vor stabili plati anticipate pentru aceasta noua sursa de venit, pe termenele de plata ramase (Trim. IV 2011 in cazul dvs.). Sa fiti atent si urmariti daca s-a emis aceasta ultima decizie, caci in caz contrar va trebui sa depuneti pe 25 mai 2012 o declaratie 200 (pentru al doilea contract), chiar daca chiria este exprimata in lei.
Pe trimestrul IV din 2011 am platit impozit pentru al- 2 -lea contract de inchiriere.Si nu mi se pare normal sa platesc pentru amandoua contractele.Cei de la finante mi-au spus ca asa se plateste, adica 5 trimestre are anul sau perioada contractata.
Am si eu o problema legata de un contract de inchiriere:
In martie 2010 societatea la care lucrez a cumparat de la o persoana fizica un apartament in contul unei datorii (apartament beninteles supraevaluat ca pret). pentru ca persoana nu avea unde sa stea i s-a facut un contract de inchiriere cu clauza ca dupa 2 luni de neplata se procedeaza la evacuare.
Din octombrie 2010 respectivul nu a mai platit chiria... a sta asa pana prin martie, l-am actionat in instanta, am castigat tocmai prin iulie 2011, definitiva si irvocabila. Hotararea a fost investita si am planificat executarea in vederea evacuarii in septembrie 2011. Respectivul a facut recurs, a cerut termene pentru angajare avocat... pentru plata taxe timbru.... si bineinteles a obtinut si suspendarea executarii pana la finalizarea recursului. Am castigat, bineinteles, dar pana a iesit hotararea de la judecatorie s-a facut decembrie 2011. Nu se mai puteau face evacuari din apartamente pana la 1 martie 2012.
Am planificat executarea cu evacuare pe 7 martie 2012, El a facut recurs in anulare pe 1 martie a.c., a obtinut bineinteles supendarea executarii pana la finalizarea recursului la care a obtinut amanare pentru luna aprilie 2012......
Solutii ?
Societatea plateste impozit pe acel apartament aproximativ 4000 lei pe an la primarie...
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
Marius2011, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venitul din inchirierea spatiilor de locuit. teodorescusandu teodorescusandu Sotia mea a decedat acum 2.5 ani si nu am facut succesiunea cu cei doi fii ai mei.Am vrut sa inchiriez un spatiu de locuit,am intocmit contractul de ... (vezi toată discuția)
Impozit chirie florin1955 florin1955 Buna ziua Am un apartament dat in chirie cu contract de inchiriere incheiat in martie 2017 valabil pana in martie 2018. Am declarat acest apartament la ... (vezi toată discuția)
Restituirea apartamentului inchiriat la expirarea contractului madoiclimber madoiclimber Am mai prezentat unele detalii despre cazul cu care ma confrunt... Am inchiriat un apartament, cu contract de inchiriere pe durata determinata, ... (vezi toată discuția)