avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit chirie

Buna ziua

Am un apartament dat in chirie cu contract de inchiriere incheiat in martie 2017 valabil pana in martie 2018.
Am declarat acest apartament la anaf cu formularul 220. Impozitul datorat a fost vizibil pe ghiseul.ro toate sumele datorate pe anul 2017.
Pentru 2018 nu imi mai apare nimic. Trebuie sa merg sa mai declar o data contractul de inchiriere?
Pana in 25 mai 2018 trebuie sa merg sa depun formularul 200? pentru sumele incasate in 2017?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 23:03, 7 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie sa mai declarati inca o data, o sa va emita ANAF decizie de impunere anticipata, asa cum ati primit anul trecut. Insa, emiterea acestei decizii se face destul de greu.
Legislatia prevede ca, in cazul in care nu vi se emite decizia de impunere pana la termenul de plata aferent primului trimestru (25 martie), sunteti obligat sa faceti platile la nivelul trimestrului IV al anului trecut, urmand ca diferentele intre sumele achitate si cele ce ar fi trebuit achitate daca ar fi fost emisa decizia, sa se repartizeze in celelalte trimestre ale anului in curs.
Daca prelungiti contractul (sau faceti unul nou) dupa luna martie 2018, veti vedea ca se vor face ajustarile respective. Daca nu mai prelungiti contractul, atunci, in eventualitatea in care veti achita in primul trimestru mai mult decat ar fi trebuit (sa nu uitam ca in trimestrul IV 2017 ati achitat un impozit de 16% din baza de impozitare, iar anul acesta este 10%, si ati achitat si sanatate 5,5% din baza de impozitare, iar anul acesta e foarte posibil sa nu datorati contributie la sanatate deloc) sumele vi se vor restitui sau compensa cu alte sume datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit i.i., p.f.a. cabrancea76 cabrancea76 Cum se calculeaza venitul net la i.i., p.f.a. care are ca obiect de activitate comert cu amanuntul (magazin alimentar)? (vezi toată discuția)
Impozit pfa gabipfa gabipfa Am pfa cu venit brut estimat 2500 ron pe an trebuie sa platesc pana pe 25 martie 16% din venitul estimat prima trim , ce imi este neclar unde platesc cas 5.5% ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anaf bellefille bellefille ANAF a emis in octombrie 2018 o decizie de impunere pentru anul 2017,in care in mod eronat era impusa pentru plata cuscadenta 30.06.2019,o suma pe care eu o ... (vezi toată discuția)