avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim absolvent studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim absolvent studii superioare

1. Legislatia actuala a salarizarii mai prevede acordarea salariului minim de 1.200 lei brut la angajarea unui absolvent de studii superioare sau a fost abrogata?

2. Daca o societate angajeaza un absolvent 2011 cu studii superioare, care este somer fara indemnizatie, primeste o suma lunara, timp de un an, egala 1.5 x indicatorul social de referinta = 750 lei.
Societatea va primi aceiasi suma chiar daca nu acorda salariul de 1200 lei ci acorda angajatului un salariu brut mai mic ( ex 1000 lei )?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 2 Martie 2012
Daca nu aveti un contract colectiv de munca la nivel de unitate sau de ramura ori in regulamentul intern care sa spuna altfel, nivelul minim de salarizare pe care sunteti obligat sa il acordati este de 700 lei.
Angajatorul va primi o sumã egalã cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data încadrãrii în muncã, pentru absolvenţii de învãţãmânt superior., indiferent de ce salariu acorda .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare salariu ??? jax jax Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = ... (vezi toată discuția)
Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent studii superioare paok paok Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l ... (vezi toată discuția)