avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Analize medicale anuale gratuite
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Analize medicale anuale gratuite

Buna seara, as dori sa stiu daca se poate daca mai sunt valabile analizele anuale medicale gratuite in functie de luna nasterii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:44, 3 Martie 2012
Doar daca sunteti asigurata.
Conditia este sa fiti in evidenta casei de sanatate , fie ca asigurat, fie ca coasigurat.
@ioanaiux,
In pachetul de servicii de baza pt. asistenta primara,sunt incluse si consultaţii pentru servicii medicale de prevenţie,care cuprind
.a) examen anual de bilanţ al copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 18 ani;
b) control medical periodic al asiguraţilor în vârstă de peste 18 ani pentru prevenirea bolilor cu consecinţe majore în morbiditate şi mortalitate;
Controlul medical cuprinde:
- consultaţie (anamneză, examen obiectiv, diagnostic);
- recomandare pentru examene paraclinice atunci când există argumente clinice de suspiciune a unei stări patologice consemnate în foaia de observaţie;
Controlul medical se poate efectua la solicitarea asiguratului sau la solicitarea medicului de familie în luna în care este născut.

Asadar,in luna in care sunteti nascuta,va puteti prezenta la medicul de familie pt. controlul medical periodic si doar daca medicul va considera necesar va va da trimitere spre investigatii paraclinice,in acest caz analize de laborator,care sunt gratuite.

Dvs. faceati referire probabil la un program de screening care s-a desfasurat acum cativa ani in mandatul ministrului Nicolaescu si in care asiguratii in luna de nastere primeau un tichet cu care se prezentau pt. a efectua un set de analize gratuite,acest program nu mai este valabil acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! As dori sa stiu cum trebuie sa procedeze o persoana care nu are asigurare de sanatate (locuieste la tara si nu are nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Analize medicale liana05 liana05 Analizele medicale gratuite ptr asigurati se pot face doar in luna cand esti nascut, sau oricand in timpul anului? (vezi toată discuția)