avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Actionare in judecata beneficiar lucrari de prestari ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Actionare in judecata beneficiar lucrari de prestari servicii

Buna ziua,

Nu vreau sa fac o polologhie, o sa incerc sa fiu cat mai concisa. Detinem o societate comerciala de prestari servicii in constructii. Sotul meu a efectuat o lucrare de renovare in apartamentul unei doamne care acum s-a trezit ca nu-i mai place cum arata,ca s-a executat prost lucrarea si vrea de la noi 10000 RON daune.
S-a incheiat contract intre noi pentru aceasta lucrare, s-au emis facturi si chitante pentru banii primiti, insa nu s-a intocmit proces verbal de predare-primire. Doamna s-a dus la OPC si ne-a facut reclamatie si ne-am primit amenda pentru ca nu s-au respectat legile consumatorului, pe scurt clauzele contractuale erau numai in favoarea prestatorului si nu a beneficiarului si ne-am luat amenda de 2000RON. Acum ne este teama ca isterica se va duce sa ne actioneze in judecata si am vrea sa ne aparam atacand noi primii.
Doamna mai are sa ne dea bani,nu ne-a achitat contravaloarea tuturor lucrarilor efectuate. Iar concluzia este ca noi nu suntem vinovati daca placile de faianta aveau dimensiuni diferite, ca peretii apartamentului erau strambi din constructie si ca nu a vrut rigips pentru a ii indrepta, ca usa de la bucatarie nu se inchide pentru ca dansa nu a lasat bara de indreptare suficient timp etc. Din cate am inteles, daca ma da ea in judecata prima, ar avea castig de cauza pentru ca e "un biet consumator pacalit de o firma", ceea ce nu e adevarat, iar noi nu ne-am facut societatea ca sa castigam de pe urma nimanui,ci ca sa putem lucra legal.
Daca doreste cineva sa ma ajute,daca are cineva timp sa imi dea si mie un sfat si sa imi asculte toata povestea...il rog sa ma contacteze.:sorry:
Cel mai recent răspuns: amalia.p , utilizator 08:45, 24 Noiembrie 2008
Chiar ca nu conteaza cine pe cine da primul in judecata. Important este sa puteti sa va recuperati banii.
Numai ca, asa cum pare, o sa fie un proces destul de lung si costisitor.
puteti sa o dati in judecata dvs pe persoana respectiva daca aveti facturile acceptate si semnate, fie prin intermediul procedurii somatiei de plata fie printr-o actiune in pretentii comerciale (pentru care insa trebuie sa efectuati concilierea prealabila prev de 720 ind. 1 cod proc. civila). in primul caz, daca dovediti ca aveti o creanta certa, lichida si exigibila, iar facturile sunt acceptate la plata, puteti sa obtineti o hotarare prin care sa o obligati sa plateasca sumele restante. sau instanta poate considera ca in cauza trebuie administrate si alte probe decat cele prevazute de lege si sa va respinga somatia. asta va deschide calea pentru cea de-a doua varianta, in care mai mult ca sigur, se va invoca de catre ea exceptia neexecutarii contractului pentru a-si justifica lipsa platilor restante, se vor efectua expertize de specialitate, si totul va dura mult si va fi destul de costisitor. in orice caz, nu prea aveti alte solutii, puteti ramane in pasivitate asteptand sa va cheme in judecata ea sau puteti sa actionati dvs.
Deduc ca pana la urma va fi costisitor, lung si ma va epuiza psihic. Nu am de recuperat decat 220RON de la dansa, bani care nu ma incalzesc cu nimic, insa n-as vrea sa pic prost intr-un eventual proces. Expertiza de specialitate e mai greu de facut pentru ca doamna si-a chemat alti oameni sa "repare" ce am "stricat" noi si sa termine lucrarea, iar d-l de la OPC mi-a spus ca nu se mai poate demonstra o eventuala greseala din partea noastra. Cred ca pana la urma vom ramane pasivi pentru ca d.p.d.v al lucrarii executate, noi avem dreptate. Doar o intrebare mai am, in cazul in care suntem actionati in judecata, fiind 2 asociati in firma, unul din noi se poate retrage pentru a evita poprirea pe venituri (in speta eu pentru ca sunt angajata cu carte de munca la alta societate, iarsotul meu are venituri numai de la firma noastra)?
Dvs. confundati societatea comerciala cu persoanele fizice care sunt asociate.
Societatea comerciala va fi data in judecata.
persoana juridica va fi chemata in judecata (adica societatea dumneavoastra), care va sta in proces prin reprezentantul legal (administratorul). Insa nu veti fi chemata dumneavoastra personal sau sotul in judecata, ci societatea dumneavoastra, prin administrator. de aemenea daca se va pronunta o hotarare prin care sa fiti obligati sa platiti o anumita suma de bani, societatea comerciala este cea care trebuie sa indeplineasca aceasta obligatie, si nu dumneavoastra sau sotul in calitate de persoane fizice. patrimoniul societatii dumneavoastra este distinct de cel al dvs si al sotului ca persoane fizice, indiferent ca sunteti sau nu angajati de propria firma.

Alte discuții în legătură

Semnarea de primire a unei facturi obliga la plata daca lucrarea aferenta nu s-a executat? luca luca luca luca Va cer sprijinul in urmatoarea situatie: O asociatie de proprietari a semnat prin presedintele asociatiei un contract de executie usi pt imobilul respectiv cu ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea cez INTERFUN INTERFUN Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ! Am un mic magazin intr-o comuna din Teleorman.Pe 10.12.2010 am simtit un miros puternic de cablu ars si am ... (vezi toată discuția)
Cum rezolva opc-ul o reclamatie elena badea elena badea Am angajat o firma sa achizitioneze si sa monteze tabla pe acoperis, cu care am incheiat un contract prin care mi se da o garantie, la montaj,de 5 ani.Dupa 1 ... (vezi toată discuția)