avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... semnarea de primire a unei facturi obliga la plata ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

semnarea de primire a unei facturi obliga la plata daca lucrarea aferenta nu s-a executat?

Va cer sprijinul in urmatoarea situatie:
O asociatie de proprietari a semnat prin presedintele asociatiei un contract de executie usi pt imobilul respectiv cu o SC din domeniu. In aceeasi zi in care s-a semnat contractul a fost emisa si factura lucrarii care urma sa se execute. Ulterior, proprietarii au decis renuntatrea la lucrare si a fost informata in scris si sociatatea furnizoare.
Desi lucrarea nu s-a executat sau macar inceput, furnizorul pretinde achitarea facturii aferente.
Este idreptatit sa ceara plata din moment ce lucrarea nici macar nu a fost inceputa? Mentionez ca in contract nu exista clauze de reziliere sau alte obligatii.
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: paul_2008 , utilizator 08:46, 11 Mai 2009
nu va obliga in nici un fel daca "marfa" sau lucrarile nu au fost executate.Nu este indreptatit sa ceara, dar cine-l poate opri sa pretinda...:tooth: poate pretinde orice, dar cine ii va da dreptate...:rolleyes:
doamna avocat are dreptate=D>
Va multumesc pt raspuns!!! Asa am considerat si eu ca este normal ,dar furnizorul pretinde ca la data cand a fost instiintat ca se renunta la lucrare, el avea deja executata parte din lucrare. Evident, acest lucru nu poate fi probat in vreun fel!!!
Decat prin martori si expertiza.
va multumesc pentru raspuns!
martori ca s-a facut partial lucrarea? expertiza la ce anume si cine ar trebui sa o faca?
este vb de tamplarie tip termopan foarte raspandita ca utilizare. cum se poate demonstra ca acea "lucrare" era destinata imobilului respectiv? nu exista un memoriu tehnic justificativ care ar putea personaliza lucrarea in cauza!!!

Alte discuții în legătură

Lucrari necontractate dar receptionate anjinsan anjinsan IN anul 2010 o primarie efectueaza lucrari de montare tamplarie PVC la o scoala. Un agent economic depune oferta si, pentru ca lucrarile trebuiau finalizate in ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata beneficiar lucrari de prestari servicii amalia.p amalia.p Buna ziua, Nu vreau sa fac o polologhie, o sa incerc sa fiu cat mai concisa. Detinem o societate comerciala de prestari servicii in constructii. Sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Pretentii dupa construire sarpanta bloc adutzus adutzus Buna ziua, de curand am aflat de la vecina mea ca m-a dat in judecata pe motiv ca trebuie sa ii platesc o anumita suma pentru construirea sarpantei. Totul a ... (vezi toată discuția)