avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Esecuri culinare
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Esecuri culinare

In asteptarea unei retete in Ce va place sa gatiti? care sa ma ajute sa transform niste linte ce arata absolut descurajant in ceva comestibil, m-am gandit ca ar fi binevenite niste momente de sinceritate despre rateurile din bucatarie.

Prima mancare total busita a fost un pilaf de orez. Am pus 500 grame de orez, pentru ca asa scria in carte. Jur. Era probabil singura reteta gresita.

Am fost nevoita sa scot de 3 ori din boabe dar oricat scoteam el tot mirosea marginea cratitei din 5 in 5 minute. In final desigur s-a afumat si a trebuit sa il ascund sub gunoiul din galeata, ca sa nu se prinda proaspata mea jumatate ca a visat frumos daca s-a gandit ca o sa manance mai bine decat la cantina intreprinderii

Desigur ca mai am succesuri , da' va las si pe voi. Sper sa nu ma lasati singura in topicul asta :confused:
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:03, 30 Ianuarie 2013
:D numa' "cine nu munceste nu greseste"...

Cand am hotarat sa fac prima data paine de casa am cerut ajutorul unei doamne care se "pricepea" - mi-a dat ingredientele si modul de preparare mai putin timpul cat se lasa la dospit si faptul ca e musai acest timp... Am framantat faina cu drojdia, sarea, apa, galbenus de ou, unt... si am framantat pana facea basici (!) (si eu bataturi) si am pus coca rezultata in doua forme de tort - le voiam rotunde (!)
Mi-au iesit doua OZN-uri numa bune pe post de arma sau schimbat dantura... De ce le-am zis OZN: pt ca le-am dat cu albus de ou sa fie lucioase si lucioase si plate au iesit!
:">

later edit
OZN-uri... Probabil chiar au zburat ''undeva''

Manu, au zburat la ghena direct, amblate frumos in punga, la cum aratau imi era teama sa nu creada sotul ca cine stie ce "mosmoande" sunt, ca prea erau lucioase si tepene...
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
ContSters214874, utilizator
Poveste reala de familie:
Tatal si fiul vor sa faca o ciorba surpriza pentru mama. Curata totul, taie bucati, pun in oala, toarna apa, pun oala pe aragaz si incep sa joace table. Din cand in cand verifica oala, dar degeaba, ciorba nu-i gata.
Vine mama. Admira oala pe aragaz, baietii se lauda, dar amutesc la intrebarea:
- Dar focul l-ati aprins?
OZN-uri... Probabil chiar au zburat ''undeva'' :giggle:

Iar cu aragazul, sustin cauza baietilor: in mod sigur nu scria in reteta ca trebuie aprins focul!
Hello! :)
Marturisesc de la inceput ca am intrat pe topic mai mult sa te salut, draga Manuela.
Apoi, mai marturisesc faptul ca, de cand imi petrec timpul pe avocatnet ratez cam tot :">
Nu ca as fi cine stie ce bucatareasa talentata, fiindca nu am aceasta pasiune, am spus mereu ca , o scuza, ca nu sunt animata de aceasta pasiune si ca gatesc din necesitate sau , chiar din obligatie uneori, si ca, daca cineva intentioneaza sa-mi aduca reprosuri, sa-si aminteasca faptul ca nu am diploma de bucatareasa:)
Totusi, sunt multe chestii care imi ies si pentru care sunt chiar ridicata in slavi.
Si daca tot am scris mai mult decat imi propusesem, imi amintesc de un rateu ( pe bune) , de un Craciun, cand am pus blatul pentru tort intr-un vas de yena.Eram la tara, iar acolo nu aveam vase potrivite.Evident ca a ramas un aluat, sau ce o fi fost, crud la mijloc, tare si bun de dat la caini. Dar mirosea frumos, totusi:) .
Cu orezul am patit-o si eu, de fapt a fost primul rateu in materie , eu am pus intreaga punga , de 1 kg , intr-un vas mic, si, desigur ca iti imaginezi ce s-a intamplat.Insa aveam doar vreo 11 ani si mama ma rugase sa fac eu chestia asta , fiindca ea trebuia sa mearga la serviciu.
Un alt rateu a fost atunci cand am incercat sa fac niste papanasi( fierti) , insa numai papanasi n-au iesit, fiindca intreaga compozitie s-a risipit in oala ( habar nu am de ce ) :) .
Sunt convinsa ca nu sunt singura nici care a nimerit vreodata niste galuste tari ca pietrele:)
Si, istoria ar putea continua, insa sunt convinsa ca mai multe doamne stau la rand pentru a-si ,,marturisi ,,rateurile din bucatarie .
Toate cele bune:)
Cristina!
Ma bucur asa :dance4: sa te vad si pe tine aici, la spovedanie. Sigur ca imi imaginez, as putea sa spun ca si vad orezul sporind.

Iar in privinta papanasilor, cred ca fierbea apa prea tare. Daca ai fi aplicat metoda baietilor anei_cer si nu dadeai drumul la aragaz, in mod sigur nu se dezintegrau :rolleyes:

Alte discuții în legătură

Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)
Mancati sanatos!!(?) nucu$ nucu$ [b]Concluzie nutritionista[/b] Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii: (Este o usurare ... (vezi toată discuția)
Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)