avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Luare in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Luare in spatiu

I-am luat pe mebrii familiei mele ( 4 persoane) in spatiu in apartamentul meu, acestia nelocuind cu mine, avand casa lor, insa nu in bucuresti. Daca exista o verificare facuta de politie, pot fi corecta, si sa le spuna ca nu locuiesc aici, i-am luat in spatiu de comun acord pt ca acestia sa aiba domiciliu de bucuresti, mai ales ca lucreaza in bucuresti. Intre noi ca si familie exista incredere deplina, deci sigur motiv pt care i-am luat in spatiu este acesta, de a avea buletin de bucuresti. Exista o sanctiune daca se descopera ca nu locuiesc la acea adresa, si care anume? Exista si o alta solutie ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 23:46, 2 Martie 2012
Nu se fac verificari de genul acesta, stati linistita, si nici nu puteti fi sanctionata pentru asta.

In schimb dumnealor pot fi amendati (intre 40 si 80 de lei) daca nu au viza de resedinta acolo unde locuiesc efectiv.
Va multumescmult. Dar sa stiti ca tocmai au venit in aceasta seara, si m-am speriat putin pentru ca au procedat destul de aiurea, in sensul ca mi-au adresat tot felul de intrebari, pana cand i-am intrebat care e scopul pentru care au venit. Eu inteleg ca se pot face multe ilegalitati, dar aici e vb de familia mea, adica nu e un strain pe care-l acopar eu, si il trec in domiciliul meu, mai ales ca e acealsi nume de familie. Problema pusa in discutie era ca nu-i pot face buletinul tatalui meu daca nu stiu sigur ca locuieste efectiv la adresa mentionata, ori au incput sa sune vecinii sa se convinga, si evident ca vecinul de langa mine nevazandu-l nu au confirmat ceea ce am zis eu. In fine, in mare am gestionat bine situatia, pentru ca blocul e nou, si numai pe vecinul de langa mine l-au intrebat, ramanand sa merg eu la sectia respectiva sa demonstrez ca locuieste aici, si nu stiu cum as putea face asta. Chiar imi doresc sa-i ajut pe ai mei, dar nu stiu cum. Si cu atat mai mult cu cat am auzit 1000 de povesti de acest gen, pe care nu i-au verificat.

Ce presupune viza de resedinta ?

Poate mi-ati acorda o solutie, chiar nu stiu cum sa procedez. Va multumesc!
In opinia mea, nu aveti ce sa patiti pentru ca nu va poate impiedica nimeni sa va dati acordul ca membrii familiei dvs sa aiba domiciliul la apartamentul pe care il detineti. Este proprietatea dvs.
Daca ar fi fost cetateni moldoveni, de exemplu, puteati fi suspectata ca vreti sa le facilitati obtinerea cetateniei romane contra unor sume de bani, dar nu e cazul, presupun.

Domiciliul la o anumita adresa nu presupune obligatia de a locui acolo.
Poti avea serviciul, poti studia, poti locui temporar din orice motiv in alta localitate, obligatia in acest caz fiind aceea de a solicita viza de resedinta daca sederea continua in acea localitate depaseste 15 zile.

Nu trebuie sa demonstrati nimic. Spuneti-le ca muncesc in alta localitate.
Daca au viza de resedinta acolo unde locuiesc, rugati-i sa va trimita copii dupa cartile de identitate si gata.

Cititi acest topic, poate va ajuta sa intelegeti mai usor ce este domiciliul si ce este resedinta:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu pitigoii pitigoii Buna ziua. As avea o intrebare. Daca iau o matusa in spatiu (persoana urmand astfel sa aiba domiciliul meu pe buletin pe viata) va decurge vreun drept pt ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata de luare in spatiu Fedayna Fedayna Situatie de luare in spatiu Buna ziua, Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie. Persoana ... (vezi toată discuția)
Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)