avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea orelor suplimentare efectuate pe program ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea orelor suplimentare efectuate pe program de noapte

Compeasarea orelor suplimentare se face prin ore libere platite.
In cazul unui salariat care lucreaza pe un program 16 PM-1AM si efectueaza ore suplimentare dupa ora 1 AM, compensarea se va face oricand in timpul programului sau de lucru (atat pe program de zi cat si de noapte) sau doar dupa ora 22 astfel incat o ora suplimentara efectuata pe program de noapte sa se compenseze cu o ora recuperata tot pe program de noapte (dupa ora 22)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 3 Martie 2012
Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia.
În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Nu este obligatoriu ca o ora suplimentara lucrata noaptea sa fie compensata tot cu o ora libera platita noaptea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor lucru noapte zxz19 zxz19 Buna ziua daca o persona care are programul de lucru de la 14-22 efectueaza [u]doar [/u][u]intr-o zi [/u]3 ore suplimentare, pt cele 3 ore se va plati si ... (vezi toată discuția)
Consultatie ancairo ancairo Buna ziua, Sotul meu s-a angajat din data de 2 mai 2012 la o fabrica de fainuri proteice pe post de Inginer Productie cor 132101. Conform contractului de ... (vezi toată discuția)
Plata comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, as vrea sa stiu cum este corect sa se compenseze munca in urmatoarele cazuri: 1. - ore lucrate in weekend 2. - ore suplimentare 3. - ore lucrate ... (vezi toată discuția)