avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Pt concediu fara plata se face suspendarea contractului si se opereaza in revisal ?
Cu ce art se suspenda ctr si ce documente tb intocmite
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:54, 3 Martie 2012
Art. 54. [suspendarea prin acordul părţilor]
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Daca in urma cererii de concediu fara plata intocmiti o dispozitie de suspendare a CIM, aceasta se opereaza in Revisal.Sunt insa si pareri conform carora acest gen de suspendare nu se inregistreaza..Eu, una o fac.:)
Plecand de la reglementarea art.54 C.mun. (reglementare dispozitiva si nu imperativa) se pot deosebi doua situatii:
- se suspenda c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP , situatie care se opereaza in REVISAL

- nu se suspenda c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP, situatie care nu se opereaza in REVISAL.
1. Fie ca se suspenda sau nu CIM pentru CFP aceasta perioada este inregistrata in D112 si ajunge in evidentele de la Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate si Agentia de Somaj.
2. Perioada de CFP nu este stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata se opereaza in revisal? coraliana coraliana Doresc sa stiu daca concediul fara plata acordat salariatilor se opereaza in Revisal. Mentionez ca se acorda 15 zile/luna concediu fara plata prin ... (vezi toată discuția)
Dat in fara plata cum procedez CURALA CURALA Buna ziua. Va rog mult daca ma poate ajuta cineva cum procedez cu un angajat care pleaca in fara plata cum operez in revizal cu ce articol , cum procedez si ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Exista posibilitatea sa primesc amenda la un eventual control, daca nu am suspendat CIM pt. concediu fara plata de 1 - 3 zile ? (vezi toată discuția)