avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

Buna ziua. Va rog fumos sa ma lamuriti in leg[tur[ cu urmatoarele :
- ce insemna ca se poate facel in termenl de 30 de zile de la comunicarii, mai precis de cand incep sa curga aceste de zile si daca sunt lucratoare sau nu. (divortul a avut ca termen data de 11 nov si a rama in pronuntare, iar in data de 13 am cit pe internet solutia).
- reclamantul desfasoara 2 activitati , una cu carte de munca si alta de taximetrie. La stabilirea pensiei de intretinere nu i s-a socitat si nu a depus declaratia de impunere de la fisc pt activitatea de taximetrie.Aceasta profesie merge pe impunere la norma de venit (1200 ron /luna) si nu la venituri reale. In ultimele luni datorita primei slujbe persoana nu a reusit sa mai desfasoare activitate de taxi si deci nu a realizat venituri de 1200 lei/luna, dar nu a facut cere de suspendare a activitatii. Sotia doreste sa faca apel si sa i se ia in calcul si aceste presupuse venituri pentru care exista decaratie de impunere si s-a stabilit impozit, desi aceste venituri nu sunt reale ca fiind venituri nete ( este destul de greu sa realizezi 1200 lei venit din taximetrie in condii'iile acesta acesta activiate o efectuezi dupa un program zilnic de 8 ore la alt loc de munca). Poate solicita acest lucru in instanta si ce sanse are de a fi luate in calcul aceste venituri pentru a beneficia de o pensie de intretinere mai mare care in preyent este stabilita la 211 lei/luna
Daca se face apel intrucat nu este multumita de pensia alimetara stabilita, reclamantul va avea statutul de persoana divortata sau in curs de divort.

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
adinaraducu, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:37, 14 Noiembrie 2008
#-o
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2008
adinaraducu, utilizator
Pana nu se finalizeaza procesul de divort sunteti casatoriti din punct de vedere legal.
Trebuie avute in vedere toate veniturile de care ati facut vorbire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie de crestere pentru venit ca pfa grandanat grandanat Am cateva intrebari legate de modalitatea de calcul a indemnizatiei in functie de venitul obtinut ca PFA. Sa zicem ca avem urmatoarea situatie. PFA ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Bianca-Ndr Bianca-Ndr Buna Seara! Parintii mei au divortat in urma cu 10 ani, eu si sora mea (minora) primim pensie alimetara de la tatal nostru, dat fiind faptul ca locuim cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara conico conico buna ziua! as dori sa stiu care este procentul de pensie alimentara pentru un copil dintr-o casatorie anterioara a iubitului meu! el a divortat prin 2004, ... (vezi toată discuția)