avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum se calculeaza termenul de suspendare a dreptului ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum se calculeaza termenul de suspendare a dreptului de a conduce?

buna. am fost orprit in trafic pe data de 08.12.2011 primid o suspedare pe 90 zile si dovada cu dret de circulatie 15 zile, dovada fiind valabila pana pe data de 22.12.2001. As dori sa stiu cum se calucleaza cele 90 zile, inclusiv sambata si dumineca se calucleaza?
Cel mai recent răspuns: raull , utilizator 10:27, 4 Martie 2012
Sunt 90 de zile calendaristice, deci si sambata si duminica, se calculeaza de la data expirarii dovezii pe care v-a eliberat-o agentul constatator (adica 90 zile suspendare + 15 zile dovada).
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! de când decurge sancțiunea suspendării permisului ... Paneagri Paneagri Bună ziua! De când decurge sancțiunea suspendării permisului pt 30/60/90 zile? De la data constatării infracțiunii sau de la data când expiră dovada ... (vezi toată discuția)
Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)
Perioada suspendare permis auto. danbilzerian danbilzerian Buna ziua, In urma cu cateva zile am cauzat un accident rutier, o singura persoana fiind usor vatamata. Victima (soferul celuilalt autovehicul) este in ... (vezi toată discuția)