avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intelegere prin constrangere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intelegere prin constrangere

Daca o intelegere redactata in urma unor constrangeri psihice si chiar fizice poate fi acceptata ca valabila si functionala ?
Cel mai recent răspuns: cris67 , utilizator 15:11, 3 Martie 2012
O astfel de intelegere poate fi anulata in instanta de judecata, urmare a faptului ca , consimţământul uneia dintre parti a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă.
Daca dovediti constrangerea,este viciu de consimtamant ,iar actul redactat este sub incidenta nulitatii absolute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in alb kamytza01 kamytza01 buna seara, va rog sa imi spuneti si mie ce as avea de facut in urmatoarea situatie in care ma aflu si daca este legal ceea ce se intampla. de un an eu si ... (vezi toată discuția)
Se poate da in judecata o banca ptr ca m-a silit sa-mi dau demisia? elisabetamararu elisabetamararu Am lucrat la o banca si am fost obligata sa semnez demisia ca sa plec. motivul lor a fost ca am refuzat zilnic sa stau peste program. Dupa ce am plecat s-a dat ... (vezi toată discuția)
Demisie robinzz2 robinzz2 Ce motiv as putea invoca atunci cand urmaresc anularea unui act redactat de mine in ceea ce priveste demisia? Mentionez ca la momentul redactarii eram in ... (vezi toată discuția)