avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate da in judecata o banca ptr ca m-a silit sa-mi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate da in judecata o banca ptr ca m-a silit sa-mi dau demisia?

Am lucrat la o banca si am fost obligata sa semnez demisia ca sa plec. motivul lor a fost ca am refuzat zilnic sa stau peste program. Dupa ce am plecat s-a dat la cei ramasi sa semneze ca stau peste program fara sa obiecteze, cat este nevoie. Cand am fost chemata la HR am inregistrat conversatia cu telefonul. Pot sa-i dau in judecata? Ma gandesc ca in caz de ceva se poate observa in sistemu lor pana la ce ora s-a stat mereu fara remuneratie si fara sa semnez acord ca stau peste program.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 2 Martie 2012
Puteţi, eventual, solicita să se constate de către instanţă nulitatea actului juridic al demisiei, ca urmare a constrângerii şi deci a existenţei unui viciu de consimţămînt.

ªansele de câştig sunt greu de evaluat fără a avea o imagine clară asupra tuturor probelor.
Daca aveti dovezi solide care sa sustina ceea ce spuneti, ii puteti da in judecata.
ms. de raspuns. inregistrarea facuta ce prezinta firul intreg al discutiei este acceptata de instanta.?
Demisia este un act unilateral de vointa.Va fi foarte greu sa demonstrati in instanta de judecata ca ati fost silita sa procedati la acest act de vointa. Inregistrarea respectiva nu va fi acceptata de instanta ca mijloc de proba.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
andymaurul, utilizator
Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator. In speta, va trebui sa faceti dovada vicierii consimțământului prin constrângere morală, violenta, dol , eroare.
In situatia dvs, este vorba despre cum se sustine in doctrina de ”constructive dismisal” (concediere implicita).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intelegere prin constrangere handsu handsu Daca o intelegere redactata in urma unor constrangeri psihice si chiar fizice poate fi acceptata ca valabila si functionala ? (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare pt dol tot_me tot_me Este vorba de un contract de V-C intre matusa si nepoate ei. Dupa 4 ani matusa o da in judecata pe nepoata pe motiv de dol. Pretinde ca ea a vrut sa insereze o ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu? vali_085 vali_085 Buna ziua! Am un prieten de nationalitate turca care a fost pacalit de patronul firmei la care lucra. Patronul i-a spus ca trebuie sa mearga cu el la banca ... (vezi toată discuția)