Tatal meu a fost prins cu o alcoolemie de 0.9 in sange si prin urmare i s-a facut dosar penal. Procesul a fost dus la capat.
Din ce ne-am interesat noi, am inteles ca seful lui ar putea sa faca cerere astfel incat tata sa poata da de permis dupa 6 luni, motivul ar fi ca are nevoie de sofer la firma lui. Si poate da numai C-ul, ceea ce ii trebuie, B-ul nu este necesar.
Este adevarat? Si daca da, cele 6 luni se pun din momentul luarii permisului sau din momentul definitivarii procesului?
Care este pedeapsa aplicata in urma condamnarii tatalui dvs.?
Raspunsul dvs.este necesar pentru ca termenul dupa care se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere difera in functie de pedeapsa aplicata si curge de la momente diferite in functie de modalitatea pedepsei aplicate.
Am cautat pe portalul Ministerului Justitiei dar nu am gasit dosarul. Din ce imi amintesc, pedeapsa era de 6 luni cu suspendare, si era inca ceva legat de 2 ani, dar nu imi amintesc cum era formulat.
Daca informatia dvs. este corecta, mai exact daca tatal dvs. a fost condamnat la o pedeapsa de 6 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, atunci se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ( art 116 al. 1 lit b) din Oug.195/2002).
Cuantumul pedepsei aplicate de 6 luni, nu are legatura cu termenul dupa care se poate prezenta la examen in vederea redobandirii permisului de conducere.
Acest termen de 6 luni are legatura cu termenul de incercare, care in cazul pedepselor cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, se compune din cuantumul pedepsei aplicate -6 luni la care se adauga un interval de timp de 2 ani, adica in total 2 ani si 6 luni, care se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Permisul anulat
mariustec
Buna ziua la toata lumea..as dori sa aflu cand as putea da examen pentru a redobani permisul de conducere daca solutia la judecarea cauzei pe fond a fost ... (vezi toată discuția)